• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

XAMPP, Localhost

Object Storage Arubacloud
0 głosów
702 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez xoxepin Nowicjusz (140 p.)

#Jesli nie trafiłem z tematem do odpowiedniego działu - bardzo prosze o przeniesienie.

Witam, temat jest dośc złożony. Z kilku powodów musiałem zrezygnowac z WAMP-A (na którym wszystko było cacy).
Zainstalowałm XAMPP-A, phpmyadmin śmiga, przy próbie odpalenia localhosta (localhost, localhost:1234, localhost:1234/projekt, localhost/projekt) cały czas mam błąd połączenia (widoczny na screenie).

W plikach httpd.conf i httpd-ssl.conf zmeniałem porty, nasłuchiwanie i nic
Genelranie kilkukrotnie przerobiłem rozwiązanie ze stacka i cały czas nic
https://stackoverflow.com/questions/11294812/how-to-change-xampp-apache-server-port

Apache i MySQL mają zielone tło, są odpalone ale cały czas coś nie chce chodzić. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?:)

ZDJĘCIE
https://zapodaj.net/d4c9272f8c7bd.png.html

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Błąd to "connection failed", dobrze widzę? Jeśli tak, to nie sądzę, aby takowy zwracał serwer. Prawdopodobnie coś w Twojej aplikacji takowy zwraca. Jeśli nie wiesz co, to proponuję wyszukać we wszystkich plikach projektu frazy "connection failed" i sprawdzić co wyrzuca taki komunikat. Zgadywać można, że to problem z połączeniem z bazą danych, ale nie wiem, sprawdź.
komentarz 10 lipca 2017 przez xoxepin Nowicjusz (140 p.)
zrobilem dla testów folder i utworzylem zwykly plik index.php bez zadnego contentu - to samo...
komentarz 10 lipca 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
To nieco dziwne. Nie spotkałem się wcześniej z czymś takim, więc nie pomogę.
0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2017 przez WlPx01 Obywatel (1,220 p.)
Możesz dać większe zdjęcie xamppa?
Generalnie po zmianie portu wszystko powinno śmigać. Ale ty przy wpisywaniu localhost:port, samo localhost bez zmian w hostach nie ma prawa.
komentarz 10 lipca 2017 przez xoxepin Nowicjusz (140 p.)
Generalnie okazało się, że poprostu mój komputer wymagał (w końcu) formata. Wiele rzeczy mi się nie poprawnie kompilowało (scss, npm itp itd). Po formacie wszystkie toolsy, bundlery oraz xampp działa poprawnie :)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 2,020 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,264 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez gmcode Gaduła (3,140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,057 wizyt

92,620 zapytań

141,473 odpowiedzi

319,812 komentarzy

62,003 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...