• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z listą JAVA

Object Storage Arubacloud
0 głosów
312 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2015 w Java przez Hinaru Początkujący (310 p.)
zamknięte 2 listopada 2015 przez Hinaru

Część.

Taki mały błąd przy kompilacji :)
W sumie to nie wiem co mam źle, może czegoś nie zaimportowałem :D
KOD:

import java.util.Scanner;
import java.awt.*;
import java.util.Random;
import java.util.ArrayList;
import java.util.List;
public class zadanie{
  public static void main(String[] args){
    
List m = new LinkedList();
Random generator = new Random();
 
for(int i=0; i<36; i++) {
 
   m.add(generator.nextInt(50));
 
}

  }
}

 

Z konsoli:

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Javowiec Pasjonat (21,560 p.)
wybrane 2 listopada 2015 przez Hinaru
 
Najlepsza

Zaimportuj:

import java.util.LinkedList;

Możesz też zamiast takiego zapisu:

import java.util.LinkedList;
import java.util.Random;
import java.util.List;

używać gwiazdki:

import java.util.*;

Załadowane są wtedy wszystkie klasy z pakietu java.util. Lista importów jest wtedy krótsza.

0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez niezalogowany
edycja 2 listopada 2015

Jak na moje niewprawne w JAVA oko, nie zaimportowałeś pakietu(?)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 834 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2016 w PHP przez wanderer Gaduła (3,710 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 276 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2015 w HTML i CSS przez niezalogowany
0 głosów
3 odpowiedzi 843 wizyt
pytanie zadane 6 września 2015 w HTML i CSS przez Lukasz Bywalec (2,320 p.)

92,624 zapytań

141,482 odpowiedzi

319,824 komentarzy

62,006 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...