• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[c++] Mam problem

Object Storage Arubacloud
0 głosów
228 wizyt
pytanie zadane 6 października 2015 w C i C++ przez CIO3KOV Początkujący (440 p.)

Witam mam problem otóz gdy napisałem programik

 

///////////////////////////
#include <iostream>
#include <process.h>
#include <windows.h>
#include <stdio.h>
///////////////////////////



using namespace std;

string komenda;

int main(int argc, char** argv)
{
	
	for(;;)
	{
	

	
	cout << "Wpisz komende: " ;
	cin >> komenda;
////////////////////////////////////////////////////////////////	
	if(komenda=="/keylogger")
		{
			cout << ShellExecute( NULL, "open", "keylogger.exe", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL ) << endl;
    		
		}
		
		
	if(komenda=="/flood")
		{
			cout<<"ta opcja nie dlugo bedzie dostepna!"<<endl;
		
		}
		
		
	if(komenda=="/quit")
		{
			exit(0);
		}
		
		if(komenda!="/keylogger", "/flood", "/quit")
		{
		
		cout<<"Nie ma takiej komendy!"<<endl<<endl<<endl;
		cout<<"Komendy:"<<endl<<endl;
		cout<<"/keylogger"<<endl;
		cout<<"/flood"<<endl;	
    		
		}		
///////////////////////////////////////////////////////////////////		
		
	
	getchar(); getchar();
	system("cls");
	}
	return 0;

	
}

I gdy wpisze:


Wpisz komende: /flood
ta opcja nie dlugo bedzie dostepna!

wyskakuje mi nie potrzebnie to:


Nie ma takiej komendy!


Komendy:

/keylogger
/flood

 

całośc w konsolce wyświetla się tak:


Wpisz komende: /flood
ta opcja nie dlugo bedzie dostepna!
Nie ma takiej komendy!


Komendy:

/keylogger
/flood


Proszę o pomoc!

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
wybrane 6 października 2015 przez CIO3KOV
 
Najlepsza
if(komenda!="/keylogger", "/flood", "/quit")

Co to ma być? Powinno wyglądać to tak:

if(komenda!="/keylogger" && komenda!="/flood" && komenda!="/quit")

 

komentarz 6 października 2015 przez CIO3KOV Początkujący (440 p.)
Dziękuje za pomoc :)
+1 głos
odpowiedź 6 października 2015 przez Szykem2 Nałogowiec (29,510 p.)

Błąd masz dlatego, że używasz operatora ',

if(komenda!="/keylogger", "/flood", "/quit")

ten if jest równoważny do 

if(komenda!= "/quit")

gdyż operator przecinka jest takim zmyśnym uprzykrzaczem życia o najmniejszym priorytecie i tak w skrócie wszystkie elementy są ignorowane poza ostatnim.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 505 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2016 w C i C++ przez Forester Użytkownik (560 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 232 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2017 w JavaScript przez Ditrix Mądrala (5,650 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 305 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,662 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...