• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

XAMPP Błąd ładowania Appache

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,982 wizyt
pytanie zadane 10 września 2015 w SQL, bazy danych przez LooRis Nowicjusz (230 p.)

Witam,  zainstalowałem XAMPP na Win7 i wyskakują mi następujące błędy :

20:44:16  [Apache]     Error: Apache shutdown unexpectedly.
20:44:16  [Apache]     This may be due to a blocked port, missing dependencies, 
20:44:16  [Apache]     improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
20:44:16  [Apache]     Press the Logs button to view error logs and check
20:44:16  [Apache]     the Windows Event Viewer for more clues
20:44:16  [Apache]     If you need more help, copy and post this
20:44:16  [Apache]     entire log window on the forums

 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 10 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)

wiesz ile tego jest w internecie? Zasadniczo wyłącz skype a jak nie pomoże to odinstaluj,,, jak nie chcesz odinstalowywać to musisz :

1. Otwórz skype

2. wejdź w NARZĘDZIA->OPCJE-> Zaawansowane->Połączenia

3.Odznacz opcję "Używaj portów 80 i 443 jako alternatywnych dla połączeń przychodzących."

4.Wyłącz skype całkowicie

5. wyłącz i włącz xamppa i powinno działać....


ALLLEE PAMIĘTAJ ŻE ścieżka oraz ta opcja są podane przeze mnie a możliwe ze w skype nazywają się lekko inaczej,,, ale podobnie , mam nadzieję że pomogłem, Powodzenia ;)

komentarz 10 września 2015 przez LooRis Nowicjusz (230 p.)
Problem w tym, że nie mam zainstalowanego Skype a komputerze. Z komunikatorów mam tylko Teamspeak możliwe, że to on powoduje ten bląd ?
komentarz 10 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
pewnie tak... ważne jest to że porty 80 i 443 muszą być wolne lub trzeba w xampie zmienić ustawienia na inne porty... ale tego jest mnóstwo w internecie
komentarz 10 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
0 głosów
odpowiedź 10 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Są dwie opcje. Obie nie są zadowalające.
Powiedz mi, wolisz mieć działającą drukarkę i serwer na porcie innym niż 80 (np. 81)?
komentarz 10 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
  1. If it is a System Process—PID 4—you need to disable the HTTP.sys driver which is started on demand by another service, such as Windows Remote Management or Print Spooler on Windows 7 or 2008.

    There is two ways to disable it but the first one is safer:

    1.

    • Go to device manager, select “show hidden devices” from menu/view, go to “Non-Plug and Play Driver”/HTTP, double click it to disable it (or set it to manual, some services depended on it).

    • Reboot and use netstat -nao | find “:80″ to check if 80 is still used.

    2.

    • Launch RegEdit.

    • Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HTTP

    • Change the value of "start" to 4, which means disabled.

    • Reboot your computer.

My solution was step 4.

Więc grzebanie w rejestrze i wyłączenie usługi spoolera (czyli kolejkowania drukowania). Dla wiadmości. Mając to wyłączone, nic nie wydrukujesz. 

Możesz ewentualnie zmienić port apacha na 81, czy 8080, czy 85 czy jaki tam chcesz. 
Kwestia tylko tego, że trzeba będzie wpisytać zamiast:

localhost/mojastrona 

localhost:81/mojastrona 

0 głosów
odpowiedź 10 września 2015 przez joker Nałogowiec (31,150 p.)
komentarz 10 września 2015 przez LooRis Nowicjusz (230 p.)
Udało się, dzięki Wam za porady, zrobiłem tak, że uruchomiłem cmd wpisałem "netstat -ab" i okazało się że port 80 blokuje jakaś systemowa aplikacja. Uruchomiłem Menadżer zadań i pousuwałem je. Nie wiem czy to jest właściwa metoda ale działa
komentarz 10 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Dziwne, bo prawdopodobnie była to aplikacja o numerze PID4 więc nie masz możliwości killnięcia tego procesu, więc co to za aplikacje były?

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 556 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2015 w SQL, bazy danych przez WoreK Początkujący (400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 432 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2015 w PHP przez DarkJackie Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 594 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2015 w C i C++ przez Rafau Początkujący (390 p.)

92,620 zapytań

141,474 odpowiedzi

319,815 komentarzy

62,005 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...