• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problemy z google fonts, fonty na własnym serwerze.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,095 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez aspoka Mądrala (5,290 p.)

Witam, wgrałem na swoją strone czcionki z google fonts, i wydawało by się że wszystko jest dobrze, do czasu aż ni sprawdziłem jak się to wyświetla na innych użądzeniach.

Tak się wyświetla prawidłowo na windows na chrome:

Tak się wyświetla na windows na firefox:

A tak na macu na safari:

a tak na ipodzie na safari:

Jak ktoś chce zobaczyć jak się u niego wyświetla tu jest link: http://www.nextcnc.pl

Czy ma ktoś pomysł co tu może być nie tak? Mam jeden pomysł jak można by rozwiązać ten problem, mianowicie pobrać te czcionki i wżucić je na serwer, ale nie wiem jak się za to zabrać, oraz nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

Musisz wgrać, różnego rozszerzenia czcionki [eot, woof, woof2, tff, svg (chyba wszystkie)] oraz je podpiąć

@font-face {
  font-family: 'fontello';
  src: url('../font/fontello.eot?91568113');
  src: url('../font/fontello.eot?91568113#iefix') format('embedded-opentype'),
       url('../font/fontello.woff?91568113') format('woff'),
       url('../font/fontello.ttf?91568113') format('truetype'),
       url('../font/fontello.svg?91568113#fontello') format('svg');
  font-weight: normal;
  font-style: normal;
}

To akurat jest fontello, ale jak zrobiłeś to raz, to pewnie wiesz jak podmienić.

Gdy określasz czcionke to daj parę czcionek, tak aby zawsze strona wyglądała tak jak checsz lub podobnie np.

p{
font-family: 'Moja czcionka', Helvetica, Arial
}

 

0 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2015 przez iwan9449 Pasjonat (20,810 p.)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,316 wizyt
pytanie zadane 2 lutego 2019 w HTML i CSS przez GaryNJ Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 96 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2019 w HTML i CSS przez viGor Użytkownik (740 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...