• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak usunąć margines z lewej i prawej strony w bootstrapie ?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
266 wizyt
pytanie zadane 15 lutego 2021 w PHP przez mat19 Obywatel (1,580 p.)

Cześć. Używam w projekcie bootstrapa i mam problem z marginesami z lewej i prawej strony. Pojawiają się te marginesy automatycznie i mam problem żeby je usunąć. Na obrazku umieszczam jak to wygląda. Chcę poprostu żeby przycisk Rozwiń miał taką samą szerokość jak te zielone i niebieskie tło bez marginesów.

<div class="container d-block d-sm-none">
<div class="row">
<p class="col-12 mb-0">
  <button class="btn btn-primary col-12" type="button" data-toggle="collapse" data-target="#multiCollapseExample2" aria-expanded="false" aria-controls="multiCollapseExample2">Rozwiń</button>
</p>
</div>
<div class="row">
  <div class="col-12">
    <div class="collapse multi-collapse" id="multiCollapseExample2">
      <div class=" bg-dark text-danger ">
		Kraj: Polska </br>
		Miasto: Warszawa </br>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>
</div>

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 lutego 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
edycja 15 lutego 2021 przez rafal.budzis

Usuń z przycisku klasę col-12 a dodaj btn-block ;)

Wszystkie col-* mają margines który jest "usuwany" przez klasę "row" powyżej

btn-block dodaje dla przycisków szerokość 100 % ;)

Finalnie wyglądało by to tak 

 

<div class="row">
   <div class="col-12">
      <button class="btn btn-primary btn-block" type="button" data-toggle="collapse" data-target="#multiCollapseExample2" aria-expanded="false" aria-controls="multiCollapseExample2">Rozwiń</button>
   </div>
</div>

 

komentarz 15 lutego 2021 przez mat19 Obywatel (1,580 p.)
Marginesy z lewej i prawej strony zostały usunięte ale pojawił się teraz margines dolny.
komentarz 15 lutego 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
Zmieniłem znacznik p na div ty też ?
komentarz 15 lutego 2021 przez mat19 Obywatel (1,580 p.)
Ok, dzięki teraz wszystko działa. a co do marginesów bocznych to ja usunąłem klasę col-12 i w tym miejscu dałem klasę btn-block, bo jeżeli zrobię tak jak ty to zrobiłeś to nic nie zmienia.
–1 głos
odpowiedź 15 lutego 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,230 p.)
x - for classes that set both *-left and *-right

dodać do klasy 
np. class="col-12 mx-0"

wartości z m-margin + x - oznaczją lewy i prawy margines. 
Ewentualnie modyfikować arkuaszmi styli Css

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,125 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 693 wizyt
pytanie zadane 23 października 2019 w HTML i CSS przez Squbany221 Użytkownik (640 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 282 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2018 w HTML i CSS przez Krzysiek_34 Mądrala (6,090 p.)

92,584 zapytań

141,433 odpowiedzi

319,666 komentarzy

61,966 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...