• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dane z pliku db.json

Object Storage Arubacloud
0 głosów
320 wizyt
pytanie zadane 18 września 2018 w JavaScript przez Apper97 Obywatel (1,380 p.)
Cześć.

W projekcie z Reactem mam wrzucony plik db.json, w którym jst tablica obiektów 40 użytkowników o różnych wartościach, jak name,id,surname. Kiedyś korzystałem z jsonplaceholder, który udostępniał 10 randomowych userów, pobierałem ich za pomocą fetch'a, then'a i mapowałem, ładnie to wyglądało.

Pytanie brzmi, skoro mam ten plik w folderze z plikiem to jak np mogę zrobić to samo co opisałem wcześniej? Zaimportować plik-jasne, ale co dalej? Przykładowo chce mieć taki dostęp by móc wyświetlić sobie userów na stronie.

Projekt przy użyciu React'a,ES6,JS

z góry dzięki za pomoc

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 września 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
wybrane 18 września 2018 przez Apper97
 
Najlepsza
Zaimportuj sobie po prostu ten plik i zrób parsowanie, dla bezpieczeństwa tylko owinąłbym to w try-catch bo z JSONami różne bywa i zdarzało mi się już wchodzić czasami w blok catch, nigdy tak do końca nie ufaj danym wejściowym.
0 głosów
odpowiedź 18 września 2018 przez Tom_89 Nowicjusz (200 p.)

Nie wiem z czym masz problem, skoro zaimportujesz te dane do swojego projektu to możesz je zamienić na obiekt JavaScript przy pomocy JSON.parse() i robić z nimi to samo co wcześniej.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 327 wizyt
pytanie zadane 12 września 2018 w JavaScript przez Apper97 Obywatel (1,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 481 wizyt
pytanie zadane 15 września 2021 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 236 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2019 w PHP przez Ania2019 Użytkownik (530 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...