• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PhpMyadmin login i haslo

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,368 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Mebya Użytkownik (700 p.)
Witam,
Zainstalowałem sobie ostatnio fedore 28, xampp mi nie działał (jakiś problem, że potrzebny system 32 bitowy) no to zainstalowałem sobie wszystko ręcznie, odpalam phpMyadmina no i każe mi haslo podawać, podałem wszystkie standardowe jakie zwykle są ustawione i żadne nie działało, w necie też znalazłem L:root P:admin, ale też nie działalo, znalazłem też z modyfikacją jakiegoś pliku co też nie pomogło.
Nie mam juz sił do tej fedory :P
Tak naprawdę dopiero zaczynam swoją przygodę z programowaniem i chciałem się spróbować z pingwinem ale sypie mi cały czas jakimiś błędami i ciągle coś nie działa. Słyszałem coś o Dockerze, czy jest możliwość pobrania obrazu środowiska, gdzie będę miał juz wszystko poinstalowane, czy moze docker nie do tego służy?
komentarz 4 maja 2018 przez danielb Bywalec (2,520 p.)
edycja 4 maja 2018 przez danielb
Nie jestem ekspertem od Linuksów, ale z tego co wiem to, Fedora od dawna nie jest wspierana, może spróbuj powalczyć z jakimś najnowszym Ubuntu, jeśli chodzi, o problemy z Xamppem, to nie wiem dlaczego tak jest, (ja xamppa używam na Windowsie), taa, wiem że, to herezja ;-) ale działa hehe, a co do tego Docker a, to nie słyszałem o nim.

UWAGA!, Pomyliła mi się, Fedora z Mandrivą, przepraszam, ale wypominałem, że nie jestem ekspertem od Linuksów, a poza tym tych,dystrybucji jest masa, mój błąd, mogłam sprawdzić.
komentarz 4 maja 2018 przez Mebya Użytkownik (700 p.)
Fedora 28 wyszła jakoś kilka dni temu z tego co widzę, ubuntu jakoś mnie odrzuca, chyba obrzydzenie szkolne. Gdy zainstalowałem fedorę to powiem, że byłem nawet miło zaskoczony, tak naprawdę jeśli ktoś nie gra w gry tylko korzysta z komputera tylko dla internetu to śmiało mu mogę polecić ten system. Instalujesz i nic więcej tak naprawdę nie trzeba robić.
Jakoś jest po prostu przyjemniejsza w użyciu. Jednak z tym jak i z wszystkim innym potrzeba czasu żeby się przyzwyczaić, tylko to troszkę frustrujące kiedy najprostsze rzeczy stanowią wyzwanie.
komentarz 4 maja 2018 przez danielb Bywalec (2,520 p.)
Co do Fedory, to tak mój błąd, rozumiem szkoła potrafi obrzydzić wszystko.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 maja 2018 przez niezalogowany
Wydaje mi się że możesz się zalogować jako root do mariadb i wyświetlić użytkowników albo ztworzyć nowych.
komentarz 4 maja 2018 przez Mebya Użytkownik (700 p.)
A jak to zrobić tak łopatologicznie?
0 głosów
odpowiedź 4 maja 2018 przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
edycja 4 maja 2018 przez Vickul
Witaj.

W pliku  /etc/phpMyAdmin/ w plik konfiguracyjnym phpMyAdmin wykasuj hasło dla root-a
komentarz 4 maja 2018 przez Mebya Użytkownik (700 p.)
nie dziala, jeszcze nie zwrocilem uwagi na ten wykrzyknik

 mysqli_real_connect(): (HY000/2002): No such file or directory

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,006 wizyt
pytanie zadane 22 września 2017 w SQL, bazy danych przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 922 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2018 w Systemy operacyjne, programy przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 161 wizyt
pytanie zadane 30 października 2018 w Systemy operacyjne, programy przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)

92,631 zapytań

141,498 odpowiedzi

319,869 komentarzy

62,011 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...