• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak stworzyć plik konfiguracyjny w Visual C++ ?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
632 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2015 w C i C++ przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)
Tak jak w temacie a konkretnie to chodzi o zapis koloru czcionki , tła w richtextbox .

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2015 przez Bartek85 Mądrala (7,440 p.)
Napisz jaśniej pytanie. Skróty myślowe przy tłumaczeniu problemów nie są dobrym rozwiązaniem. Co dokładnie chcesz zrobić ;) to pomyślimy...
komentarz 3 czerwca 2015 przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)

Chcę zapisać i odczytać kolorowy tekst z kolorowym tłem chodzi mi konkretnie o coś takiego .Podobno jest potrzebny jest plik konfiguracyjny ale nie wiem jak go stworzyć.Uczę się dopiero więc proszę o wyrozumiałość.

komentarz 3 czerwca 2015 przez Bartek85 Mądrala (7,440 p.)
Rozumiem, że Screen pochodzi z Twojego programu?
komentarz 3 czerwca 2015 przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)
Tak to jest mój taki mały projekt i mam problem z kilkoma rzeczami.
komentarz 3 czerwca 2015 przez Bartek85 Mądrala (7,440 p.)
hm... Aby Twoje rozwiązanie miało ręce i nogi, to nie widzę tutaj dobrego rozwiązania.

1) Jeżeli plik ma być zapisany i otiwerany tylko przez Twój program, wtedy nie ma problemu i da się to spokojnie zrobić.

2) Jeżeli chcesz zapisywac plik, jako plik txt, aby można go było odczytywac w innym programie, np. zwykłym notaniku, wtedy jest problem, bo musisz przechowywać w innym oliku informacje o stylach. To rozwiazanie jest złe i nie polecam.
komentarz 3 czerwca 2015 przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)
Nie zależy mi aż tak mocno na txt pewnie to można zapisać w rtf ale nie wiem jak , ale z drugiej strony jestm ciekaw jak by to wyglądało z tym plikiem stylów nie orientujesz się czy jest gdzieś jakaś informacja jak to można zrobić.
komentarz 4 czerwca 2015 przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)
Może mi ktoś pomóc ???
0 głosów
odpowiedź 4 czerwca 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Poszukaj funkcji do obsługi plików INI, następnie stwórz taki plik i analogicznie zrób funkcję zapisu koloru tej czcionki w stworzonym pliku INI.
komentarz 5 czerwca 2015 przez kuba7528 Obywatel (1,320 p.)
No ok ale jak napisać coś takiego w visual studio

TIniFile *PlikIni = new TIniFile("Nazwa_pliku.ini");

a jeszcze jedno czy bibliteka #include <inifiles.hpp> ma swój odpowiednik w visual studio czy jest taka sama.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 344 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2021 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 65 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 132 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2019 w SQL, bazy danych przez xsior Nowicjusz (120 p.)

92,639 zapytań

141,515 odpowiedzi

319,907 komentarzy

62,018 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...