• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Płatny kurs tworzenia stron www - co wybrać?

+2 głosów
201 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, szkoła, praca przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)
Witam,

Po pierwsze chciałem się przywitać, bo jestem tu nowy, ale przejdźmy do konkretów. Jestem osobą niepełnosprawną i od wielu miesięcy szukam pracy zdalnej. Teraz otrzymałem bardzo fajną ofertę, ale bardzo przydałby mi się kurs tworzenia stron www. Kurs może być płatny, ponieważ pracodawca go sfinansuje. Problem w tym, że nie wiem który wybrać. Jest tego mnóstwo, ale nie chcę się wpakować w coś beznadziejnego. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym związane i może coś polecić? Zapomniałem dodać, że w tej kwestii jestem zielony i kurs musi być od podstaw. Wiem, że większość z Was dobrze orientuje się w takich sprawach, więc bardzo na Was liczę. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez użytkownika Iamhexi Użytkownik (710 punkty)
Moim zdaniem darmowy kurs na kanale Pasja Informatyki wystarczy. PHP, CSS, HTML, JS. Darmowy nie znaczy gorszy.
1
komentarz 6 sierpnia 2016 przez użytkownika Argeento Maniak (51,620 punkty)

Darmowy nie znaczy gorszy

W tym przypadku znaczy

komentarz 6 sierpnia 2016 przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)
A od czego konkretnie zacząć? Co najlepsze będzie na start?
komentarz 7 sierpnia 2016 przez użytkownika krrr123 Dyskutant (9,110 punkty)
Kezeli web, to podstawa jest HTML, teraz juz HTML5, pozniej css do wygladu stron... PHP do tworzenia tabeli, mozliwosci logowania, formularzy wysylanych na maila. JS jakies apki, czy gry zawsze sie przyda. A wiec zacznij od HTML u Pana Miroslawa da Ci podstawy
komentarz 9 sierpnia 2016 przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)

Zacząłem od kursów p. Mirosława. Są genialne, ale nadal czekam na propozycje kursów płatnych. 

Nie chcę zakładać osobnego tematu, więc tu zapytam. Robię stronkę wg instrukcji p. Mirosława, ale w divie conteiner mogę wpisywać obojętnie jaką szerokość i nic się nie zmienia. Wytłumaczy mi ktoś czemu?

body
{
	background-color: #6E0000;
	font-family: 'Source Sans Pro', sans-serif;
}

#container
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}

#logo
{
	color: white;
	font-size: 50px;
	margin: 10px;
	letter-spacing: 3px;
	text-align: center;
}

#menu
{
	background-color: black;
	color: white;
	padding: 8px;
	
}

#topbar
{
	background-color: yellow;
	padding: 10px;
	margin-top: 20px;
	margin-bottom: 20px;
	height: 190px;
}

#topbarL
{
	float: left;
	padding: 15px;
	width: 151px;
	text-align: center;
	border-right: 3px double #363636;
}

#topbarR
{
	float: left;
	padding: 15px;
	width:769px;
	text-align: justify;
	text-size:5px;
}

#sidebar
{
	
}

#content
{
	
}

#footer
{
	
}

.option
{
	float: left;
	min-width: 20px;
	height: 25px;
	font-size: 18px;
	padding: 10px;
	border: 3px double #363636;
}

.option:hover
{
	background-color: #590000;
	cursor: pointer;
}

 

komentarz 9 sierpnia 2016 przez użytkownika Argeento Maniak (51,620 punkty)

Obstawiam literówkę w HTMLu - tu jest wszystko dobrze (oprócz text-size, powinno być font-size) 

btw - polecam się zapoznać z tym tematem: http://forum.pasja-informatyki.pl/109776/html-class-czy-id

komentarz 9 sierpnia 2016 przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)

To w takim razie wrzucam kod HTML-a, bo już nie mam pomysłu.

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<title>Sebastien Loeb Polska</title>
	<meta name="description" content="Serwis o jednym z najlepszyych kierowców ostatnich lat Sebastienie Loebie. Historia jego kariery, galeria i aktualne newsy." />
	<meta name="keywords" content="Sebastien Loeb, WRC, WTCC, kierowca, legenda, Citroen, Peugeot, rallycross, rajdy, wyścigi, Dakar" />
	<meta http-equiv="X-UA-Competible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Source+Sans+Pro:400,700&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
</head>

<body>

	<div id="conteiner">
	
		<div id="logo">
		Sebastien Loeb Polska
		</div>
		
		<div id="menu">
			<div class="option">Strona główna</div>
			<div class="option">Sebastien Loeb</div>
			<div class="option">WRC</div>
			<div class="option">Inne występy</div>
			<div class="option">O projekcie</div>
			<div style="clear:both;"></div>
		</div>
		
		<div id="topbar">
			<div id="topbarL">
				<img src="img/Loeb.jpg"/>
			</div>
			<div id="topbarR">
				Ja jestem gorącą wodą, ty zimną, ale żeby się wykąpać, trzeba nalać z dwóch kranów, tylko tak dostaniesz ciepłą wodę.
			</div>
			<div style="clear:both;"></div>
		</div>
		
		<div id="sidebar">
		Strona główna <br>
		Loeb <br>
		WRC <br>
		Inne występy <br>
		O projekcie
		</div>
		
		<div id="content">
		Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque sed blandit arcu, a pellentesque magna. Pellentesque ut laoreet nibh. Nam rutrum mauris eget ipsum finibus suscipit quis eu tellus. Suspendisse euismod iaculis dignissim. Maecenas tincidunt finibus ex non laoreet. Cras nec sapien magna. Donec convallis vestibulum dignissim. Vivamus magna mi, mollis eu bibendum a, luctus tincidunt nisl. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris gravida aliquam tortor, ut volutpat leo convallis non. Nam pellentesque consectetur tellus, sit amet vulputate dui pharetra ac. Maecenas ut diam leo. Pellentesque tristique hendrerit nisl vitae rutrum. Aenean sed rutrum eros. Nam molestie pulvinar pretium. Mauris nec aliquet nibh, id laoreet arcu.
		<br><br>
		Integer non accumsan nibh. Sed scelerisque tincidunt ipsum congue vehicula. Nunc ut sapien a velit aliquam tincidunt. Sed diam mi, accumsan non mollis convallis, imperdiet at erat. Fusce sagittis egestas magna, sed maximus justo. Donec ac venenatis lectus. Nam pellentesque lorem a sem maximus volutpat. Duis euismod neque semper, fringilla arcu a, lobortis dolor. Donec eu metus ut purus venenatis viverra non at mauris. Duis eu ex accumsan, congue risus a, maximus nunc.
		<br><br>
		Phasellus convallis, lorem quis dignissim ornare, leo felis pretium ligula, sit amet convallis lacus est eu odio. Nunc bibendum, orci ut auctor ullamcorper, lacus mauris feugiat elit, aliquet faucibus lorem purus eu felis. Nulla quam mauris, porttitor nec nibh et, convallis cursus turpis. Morbi sollicitudin libero a nisi tempor rhoncus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin mollis velit sed nisl malesuada, quis ullamcorper odio pharetra. Nullam posuere, lacus eget dictum cursus, lorem sapien aliquam dui, id pharetra eros odio vitae metus.
		</div>
		
		<div id="footer">
		Sebastien Loeb Polska - poznaj gwiazdę sportów motorowych. Strona w sieci od 2016r. &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone
		</div>
		
		
		
	</div>


</body>




</html>

 

komentarz 9 sierpnia 2016 przez użytkownika Argeento Maniak (51,620 punkty)

id="conteiner"

komentarz 9 sierpnia 2016 przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)
Jaaa... A nawet na to patrzałem. Bardzo dziękuję za pomoc.
komentarz 11 października 2016 przez użytkownika manjaro Stary wyjadacz (13,680 punkty)
Tu masz bardzo dobre omówienie HTML5. Wiem że to nie kurs na yt ale wszystko ładnie i przystępnie podane  http://how2html.pl/

P.S. Jakieś nowe słowo w języku polskim "patrzać"? ;)
komentarz 11 października 2016 przez użytkownika mmach1988 Nowicjusz (230 punkty)
Dzięki bardzo. Na pewno sprawdzę tą stronkę. Kurs płatny już mam załatwiony, ale muszę poczekać aż pracodawca ruszy ze swoim projektem.

P.S. Teoretycznie jest takie słowo jak "patrzałem", choć taka forma jest już przestarzała.

Podobne pytania

+1 głos
7 odpowiedzi 638 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2015 w HTML i CSS przez użytkownika zmiennoimienny Gaduła (3,580 punkty)
0 głosów
1 odpowiedź 124 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 148 wizyt
pytanie zadane 7 września 2016 w HTML i CSS przez użytkownika mateusz.zajac Początkujący (400 punkty)
...