• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona www pytanie

Object Storage Arubacloud
+1 głos
218 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2016 w HTML i CSS przez james30k Bywalec (2,260 p.)
edycja 30 lipca 2016 przez james30k
Witam!

Chciałem się spytać jak zrobić stronę www gdzie znajdują się tam nie wiem jak to dokładnie nazwać takie odsyłacze do podstrony(hiperłącza) typu jak np. u pana Zelenta->http://miroslawzelent.pl/ można wybrać kursy,forum,książki etc.w jakim języku by to można było przygotować i w jaki sposób?
komentarz 30 lipca 2016 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)

jak zrobić stronę www gdzie znajdują się tam różne wybory

Postaraj się bardziej sprecyzować o co Ci chodzi... I zmień kategorię bo C i C++ nie ma z tym nic wspólnego. Domyślam się, że pod pojęciem "wybory" masz na myśli hiperłącza? W takim więc razie wypadało by zmienić kategorię na HTML i CSS.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2016 przez alus152 Bywalec (2,690 p.)
Chodzi ci o takie odsyłacze do podstrony? :)
komentarz 30 lipca 2016 przez james30k Bywalec (2,260 p.)
przywrócone 30 lipca 2016 przez james30k
Tak, dokładnie ;p
komentarz 30 lipca 2016 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
<a href="tu_umieszczasz_link_do_podstrony">LINK</a>

A później możesz umieścić powyższy kod w '<div></div>' i w CSS wystylizować. Albo samo 'a'  wystylizować.
komentarz 30 lipca 2016 przez james30k Bywalec (2,260 p.)
A skąd mam ten link do podstrony wziąć? Jak ją stworzyć tą podstrone właśnie
komentarz 30 lipca 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
Jeżeli dobrze rozumiem, sam chcesz stworzyć stronę. Link to nazwa pliku z rozszerzeniem który stworzyłeś.
komentarz 30 lipca 2016 przez james30k Bywalec (2,260 p.)
Dochodząc do konsensusu polega to na tym, że mam stworzyć np. strone główną w htmlu podpiąć css'a, potem podpiąć link pod tą strone główną do kolejnego pliku gdzie tam będzie się znajdować html z css i tak dalej?
komentarz 30 lipca 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
Tak. Lecz jeżeli struktura strony nie zmienia się możesz mieć podpiętego jednego CSS-a do wielu podstron.
komentarz 30 lipca 2016 przez james30k Bywalec (2,260 p.)
Do tworzenia stron trzeba jeszcze o czymś pamiętać prócz o CSS-a czy tylko te dwa języki wystarczą?
komentarz 30 lipca 2016 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
JavaScript sie przyda na pewno jeszcze.
komentarz 30 lipca 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
Czasami przydaje się jeszcze PHP i SQL, jak oczywiście Chciałbyś bazy danych obsługiwać.

Podobne pytania

–8 głosów
2 odpowiedzi 568 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 88 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2020 w Inne języki przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 100 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...