• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie umiem zrobić podczas tworzenia strony żeby wyświetlała się w przeglądarce

Object Storage Arubacloud
–4 głosów
6,384 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
Mam problem pisze w notatniku wszystko i nie umiem zrobić by odtworzyło się to w przeglądarce Mozilla Firefox wiem że jest to banalne ale jednak nie potrafie tego zrobić :(

Proszę o szybką pomoc gdyż jutro musze oddać strone na informatyke .

Wszystko mam zrobie dokładnie na 100 % w notatniku .

8 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Tisamon Bywalec (2,090 p.)
wybrane 27 kwietnia 2015 przez Siwy17
 
Najlepsza
Już rozumiem o co chodzi. Musisz wejść w panel sterowania, i wyszukać "opcje folderów". Bierzesz te opcje folderów, wchodzisz w zakładkę "widok" i odznaczasz opcję "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików". Zatwierdzasz ustawienia i dopiero wtedy zmieniasz rozszerzenie pliku strony. Bo jak dotąd to pewnie miałeś plik z rozszerzeniem .txt, tylko po prostu ci tego nie pokazywało.
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
Wielkie dzięki działa !
+2 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
NIe pisz w notatniku :D
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)

Dwa razy kliknij na ikonkę komputera na pulpicie. Wybierz organizuj -> opcje folderów i wyszukiwania -> widok -> Ukryj rozszerzenia znanych typów plików (powinieneś mieć to odznaczone). Zobacz następnie czy Twój plik ze stroną ma rozszerzenie tylko .html

Wystarczy tyle, żeby strona się uruchomiła normalnie:

<html>
<body>
	Moja strona
</body>
</html>

 

Ogólnie w Twoim kodzie jest trochę błędów. Np w 2 linii masz >>, Potem (2015)<

komentarz 27 kwietnia 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)
W tym pliku usuń jeden > w 2 wierszu, ale i tak się otwiera w chrome i firefox. problem chyba leży tak jka większość pisze że to nie jest plik html/htm.
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
To jak mam nazwać plik by działał poprawnie ?

Odznaczyłem rozerzanie plików
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
np. index.html ale nazwa może być dowolna byle z rozszerzeniem html
komentarz 29 kwietnia 2015 przez Eerie Mądrala (7,130 p.)
Nie pisz w notatniku, Mizukage dobrze ci poradził. Używaj Notepad++ albo czegoś innego. Notatnik to masochizm.
0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Prawy przycisk myszy na plik np. index.html i tam wybierasz "odtwórz za pomocą: " wybierz przeglądarkę :)

Sprawdź jeszcze czy to na pewno plik z rozszerzeniem .html, a nie innym ;) Chyba, że strona jest w php :P
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
index.html. tak mam nazwane klikam otwórz za pomocą Firefox i wyskakuje w Firefoxie to co mam w notatniku -,-
komentarz 29 kwietnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
No właśnie tu masz problem... Bo powinieneś zmienić rozszerzenie pliku!
0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Tisamon Bywalec (2,090 p.)
Klikasz prawym przyciskiem myszy, wybierasz opcję "Otwórz za pomocą" i z listy programów wybierasz Firefoxa.
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
index.html. tak mam nazwane klikam otwórz za pomocą Firefox i wyskakuje w Firefoxie to co mam w notatniku -,-
0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Obejrz kurs Pana Zelenta dla lepszej wyrozumiałości. Wystarczy otworzyć przeglądarkę i przeciągnąć na nią ten plik .html.
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
index.html. tak mam nazwane klikam otwórz za pomocą Firefox i wyskakuje w Firefoxie to co mam w notatniku -,-
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
A w adresie w Firefoxie, pisze "Dysk:\ścieżka...\index.html.txt"?
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Siwy17 Nowicjusz (160 p.)
Pisze typ pliku Plik TXT (.txt)
komentarz 27 kwietnia 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
To zmień na .html...
komentarz 27 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

A pisaliśmy CI wyżej... 

pewno ma rozszerzenie index.html.txt ;> 

OMG....

 

0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Skoro klikasz prawym i otwiera się to co masz w pliku to są dwie opcje:

1. Masz w tym pliku coś co nie jest kodem HTML.

2. Masz źle zapisany plik. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy, wybierz właściwości i zobacz jaki masz typ pliku - powinien być Dokument HTML (.html).
0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)
Jakbyś wkleił kod z tego pliku lub udostępnił plik to łatwiej byłoby Ci pomóc.
0 głosów
odpowiedź 27 kwietnia 2015 przez Do.Zzay Mądrala (5,700 p.)
Pobierz program Notepad++, otwórz twój plik, a następnie zapisz w rozszerzeniu .html

Prawy -> otwórz za pomocą -> Firefox

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 243 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 124 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2017 w HTML i CSS przez ShadoWs Bywalec (2,800 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 629 wizyt

92,620 zapytań

141,474 odpowiedzi

319,815 komentarzy

62,005 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...