• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Java - pluginy do Miencraft

Object Storage Arubacloud
0 głosów
465 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2016 w Java przez BlueWee Użytkownik (730 p.)
Hej.

Potrafię programować w C++ na poziomie podstawowym(?).
Mam już ok. 6 miesięcy doświadczenia.

Javy chciałbym nauczyć się tylko, aby pisać pluginy do Minecraft na własne potrzeby i wrócić do C++.
Jak powinienem się uczyć? Najpierw podstawy Javy i później filmy o tworzeniu pluginów?
3
komentarz 29 kwietnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Zostań lepiej przy C++ ^^
1
komentarz 29 kwietnia 2016 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
"Ulubione technologie: PHP, TDD, DDD, JAVA, JAVA FX, OOP, OOD." ( ͡° ͜ʖ ͡° )
komentarz 29 kwietnia 2016 przez BlueWee Użytkownik (730 p.)
Zostanę, ale po prostu chcę umieć pisać pluginy, aby nie płacić za to, gdy sam mogę to zrobić. :p
komentarz 29 kwietnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ivan, i znalazłeś tam coś ciekawego, co tak cytujesz?

Faktycznie, zapomniałem dopisać BDD ;-)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 kwietnia 2016 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
Jeżeli znasz podstawy C++, to IMO poradzisz sobie łatwiutko z pisaniem pluginów z pomocą jakiegoś "filmiku o tworzeniu pluginów".
Przynajmniej ja nie miałem wiele problemów, znając tylko podstawy PHP. I dlatego polecam Ci od razu przejścia do tworzenia pluginów.
+1 głos
odpowiedź 29 kwietnia 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
https://www.youtube.com/watch?v=oA_CZ0wsk6A

Bardzo, bardzo polecam. Ja w ogóle nie znając Javy po kilku odcinkach pisałem już proste pluginy swobodnie.
1
komentarz 30 kwietnia 2016 przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
nie polecam.. 0 oop
komentarz 30 kwietnia 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
Pisanie bez OOP to chyba już jest moda na pisanie pluginów do Minecrafta, można OOP ale tak jest jakby łatwiej

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 268 wizyt
pytanie zadane 8 lutego 2016 w Java przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 3,081 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2019 w Java przez Kamil Sadowski Nowicjusz (140 p.)
–9 głosów
3 odpowiedzi 1,153 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2015 w Offtop przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,663 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...