• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odpowiedzi: adrian17

1942
odpowiedzi
671
najlepszych odpowiedzi
2 głosów
odpowiedź 3 dni temu
Zależy jakie są zmienne i miara "czasu" (wykonanych operacji). Niezależnie od przechowywa
0 głosów
odpowiedź 5 dni temu
To "96 stopni celsjusza" wygląda szalenie wysoko, jestem zaskoczony że w ogóle się nie wyłączyła...
2 głosów
odpowiedź 5 dni temu
Mój korepetytor mówił mi, że kolejność wykonywania programowania zaczyna się od prawej do lewej str
0 głosów
odpowiedź 5 dni temu
Po pierwsze, to nie wskaźnik, to iterator. Wskaźnik jest przykładem iteratora, tak jak kwadrat jest
1 głos
odpowiedź 6 dni temu
No, bo w metodzie `main` nigdy nie stworzyłeś zmiennej `mapa`; nie wywołałeś metody `utworzmape`.
0 głosów
odpowiedź 6 dni temu
Możesz to zrobić bez ręcznych pętli - `string.Join` tworzy ze zbioru string z dowolnym wybranym sepa
0 głosów
odpowiedź 6 dni temu
Tak na oko: https://eel.is/c++draft/class.ctor#general-2 however an explicit type conversion usin...
1 głos
odpowiedź 14 maja
Bo funkcja jest źle napisana :)         True else:
2 głosów
odpowiedź 14 maja
To tylko znaczy że argumenty przed "/" są "tylko-pozycyjne", w sensie że nie można ich przekazywać j
1 głos
odpowiedź 11 maja
lambda binduje się do zmiennej `pomoc`, a nie do jej wartości w danym momencie. Przykład z radą jak
1 głos
odpowiedź 9 maja
Mam na myśłi dopisać że jesli dana wartość jest wyższa niż 10(czyt.inteligencja) to jest 10% s
2 głosów
odpowiedź 6 maja
Nie, ORDER BY w zupełności do tego wystarczy i dokładnie do tego służy. btw, trochę tutaj duplikuje
2 głosów
odpowiedź 6 maja
Wystarczy podać kolejne kolumny po przecinkach. order by a, b, c, d Jak chcesz sprecyzować które
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia
Bardzo ciężko zrozumieć co tam napisałeś (interpunkcja by się przydała ;) ), ale: przecież range l
2 głosów
odpowiedź 25 kwietnia
To nie jest "komunikat na pulpicie", to jest zwykłe okienko, potocznie nazywane message bo
1 głos
odpowiedź 25 kwietnia
Tak, jest dynamic_cast: if (dynamic_cast<Dog*>(pets[1]) != nullptr) {...} Można też porówny
2 głosów
odpowiedź 24 kwietnia
podczas niektórych kompilacji kompilacja to proces tworzenia programu z kodu .cpp. Odpalanie prog
0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia
if isinstance(x, str): A dlaczego coś takiego potrzebujesz?
1 głos
odpowiedź 20 kwietnia
Chodzi o to, że mutujesz listę podczas jej iterowania, co zawsze prowadzi do nieintuicyjnego zachowa
1 głos
odpowiedź 18 kwietnia
Biblioteka PIL nie jest wbudowana w Pythona, trzeba ją doinstalować pip'em jako paczkę. https://pyp

87,976 zapytań

136,557 odpowiedzi

304,508 komentarzy

58,337 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...