• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z Wirusami

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+2 głosów
392 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2015 w Offtop przez Scyzio Użytkownik (740 p.)
Witam dziś postanowiłem sciągnąć Gta V z torrentów (tak wiem głupota straszna) po ściągnieciu okazało się że na moim komputerze pojawiło się mnustwo niechcianych programów takich jak AntyProtect czy AppsHat. Dodatkowo wyskakiwało mi mnustwo okienek i reklam.Natychmiast postanowiłem zaistanować antywirusa i padło na Comodo przeskanowałem komputer i poproszono mnie o zresetowanie komputera. Po zresetowaniu wyskoczyło mi okno Nie wykryto BIOSU , zresetowałem komputer jeszcze raz i wszystko już działało. Mimo wszystko wirusy i programy te nadal zostały.Gdy próbowałem odinstalować je ręcznie np AntyProtect to po jakimś czasie znów sam się instalował.

Zerknełem w podglad zdarzeń a tam http://i.imgur.com/fMVioiV.png i to dopiero początek listy.Właczyłem tym razem pełne skanowanie i znalazło 24 wirusy a większośc programów i tak nie została w pełni usunieta. Co mam zrobić?

7 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)
edycja 16 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk
No na prawdę straszna głupota :)

Spróbuj może AdwCleaner http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Tak to jest jak sie pobiera z niesprawdzonych torrentów, polecam kickass.to ;)
A co do tego, to najlepiej jak bys odpalil system z innego hdd/pena a ten przeskanowal jako podpięty.
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez r00t Mądrala (6,960 p.)
Nigdy ale to nigdy nie sciagaj w ten sposob pirackich kopii z internetu. Musisz zresetowac komputer wejsc na safe mode i wtedy go przeskanowac najlepiej malwarebytes.

PS. Ciesz sie ze nie zalapales CryptoWalla ktory by zaszyfrowal wszystkie Twoje dane.

Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
A morał tej bajki jest krótki i niektórym znany: Nie ściągaj piratów, bo bedziesz miał komputer roz.... :)

Spróbuj wejść w tryb awaryjny, może to pomoże :) Możesz też poczyścić CCleanerem. A najlepiej to zgraj sobie najważniejsze dane i zrób formata. Tak na pewno pozbędziesz się syfów.

A jeśli chcesz pograć sobie GTA 5, to poczekaj trochę, do wakacji powinno stanieć - a 170 zł za taką grę to nie jest dużo, gry na PS3 są droższe :) Pozdrawiam :)
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Scyzio Użytkownik (740 p.)
Sytuacja opanowana dziękuje za porady.

Wnioski:

-nie sciągać z torrentów
komentarz 16 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Ściągać można, gdy chce się przetestować jak gra/program będzie działać - należy jednak korzystać z sprawdzonych źródeł. :P
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez SamSam Obywatel (1,120 p.)
Zobacz tutaj: http://usunwirusa.pl/anyprotect/

ps. GTA 4 jest fajniejsze ;)
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
przeskanuj programem malwarebytes anti-malware
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Scyzio Użytkownik (740 p.)
oczywiscie skanowałem nic to jednak nie dawało bo wirusyi program usuniete tym antywirusem po jakimś czasie same się instalowały i tak w kolko

Podobne pytania

0 głosów
6 odpowiedzi 3,958 wizyt
pytanie zadane 29 października 2015 w Offtop przez BymB3r Nowicjusz (190 p.)
+4 głosów
8 odpowiedzi 1,206 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2015 w Offtop przez pewolt Mądrala (5,790 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 366 wizyt

93,440 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,678 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...