• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy to jest głupi/niewydajny sposób na tworzenie animowanego elementu który się wysuwa?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
159 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2016 w JavaScript przez Lid$ Mądrala (6,300 p.)

Czy to jest głupi/niewydajny sposób na tworzenie animowanego elementu który się wysuwa? Wkładam element div do zmiennej np coś takiego:

var nazwa_zmiennej_diva = "<div id=\"id_diva\"></div";

i wyświetlam go z animacją:

$('#do_ktorego_wrzucam').html(nazwa_zmiennej_diva).slideDown(100);

Czy lepiej to zrobić tak aby ten element był schowany poza oknem przeglądarki i po włączeniu funkcji zmieniał położenie z animacją?

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 stycznia 2016 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
wybrane 13 stycznia 2016 przez Lid$
 
Najlepsza
Po co tak kombinować? Nie możesz po prostu tego diva wsadzić normalnie do kodu HTML tam gdzie ma się pojawić i ukryć w CSS display: none; ?
komentarz 13 stycznia 2016 przez Lid$ Mądrala (6,300 p.)
No w sumie w ten sposób dużo łatwiej, dzięki za radę. A jak takie animacje robi się na popularnych serwisach? Też w ten sposób?
komentarz 13 stycznia 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Jeżeli coś się da w CSS, to w CSS(przynajmniej jak tak myśle :)) i tylko po przez zdarzenia się odwołujesz. lub nie.
0 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Master fajnie, że kombinujesz i to jest ogromny plus. Ale w CSS istnieje coś takiego jak transition i display

Podobne pytania

–1 głos
0 odpowiedzi 1,274 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 489 wizyt

92,554 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,535 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...