• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript zadanie 2 - KURS MIROSŁAWA

Object Storage Arubacloud
+1 głos
291 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2016 w C i C++ przez Napromieniowany Użytkownik (570 p.)

Witam. Rozwiazanie zadania numer 2 znalazlem w komentarzu pod opisem filmu. Ciekawi mnie jedna rzecz. czemu jesli wpisze np. liczbe 23 i 123, skrypt nie działa? Dzieje sie to, tez w innych przypadkach. Podsumowując raz skrypt zadziała a raz nie. Gdzie leży problem? Pozdrawiam

 

 

Skrypt na mojej stronie do testowania :

http://gdyniacompany.pl/

 

function isNumber(n) {
				return !isNaN(parseFloat(n)) && isFinite(n);
				}
			function wypisz()
			{
				var liczba1 = document.getElementById("pole1").value
				var liczba2 = document.getElementById("pole2").value
				var napis = "";
				if(isNumber(liczba1) && isNumber(liczba2))
				{
					if(liczba1 < liczba2) for(i = liczba1; i <=liczba2; i++) napis = napis + i + " ";
					else if(liczba1 > liczba2) for(i = liczba1; i >=liczba2; i--) napis = napis + i + " ";
					else napis = "Liczby są sobie równe";
					document.getElementById("wynik").innerHTML = napis;
				}
				else if((!isNumber(liczba1)) && (!isNumber(liczba2))) document.getElementById("wynik").innerHTML = "Obie liczby są nieprawidłowe";
				else if((!isNumber(liczba1))) document.getElementById("wynik").innerHTML = "Pierwsza liczba jest nieprawidłowa";
				else if((!isNumber(liczba2))) document.getElementById("wynik").innerHTML = "Druga liczba jest nieprawidłowa";
				
			}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 stycznia 2016 przez Michał628496 Pasjonat (17,340 p.)
wybrane 7 stycznia 2016 przez Napromieniowany
 
Najlepsza
Zrób coś takiego : wartosc_pola = parseInt(wartosc_pola)
komentarz 7 stycznia 2016 przez Napromieniowany Użytkownik (570 p.)
Jutro nad tym pogłówkuje. Dzieki! Wrazie co bede pisal:)
komentarz 7 stycznia 2016 przez Napromieniowany Użytkownik (570 p.)
ok mam dzieki!
komentarz 7 stycznia 2016 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
-1 za gotowca.
komentarz 8 stycznia 2016 przez Michał628496 Pasjonat (17,340 p.)
Jedna funkcja to gotowiec ?!
+7 głosów
odpowiedź 7 stycznia 2016 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Bo nie zmieniasz wartości z pola na liczby tylko jedziesz na stringach, a '123' jest mniejsze od '23' (bo stringi są sortowane alfabetycznie).

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 237 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 474 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 265 wizyt
pytanie zadane 25 sierpnia 2016 w JavaScript przez niezalogowany

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...