No to teraz masz dwie możliwości: obrazić się na twoją bardzo wymagającą koleżankę, albo (tak jak poradził zmiennoimienny) nauczyć się Blendera w ok. 20 dni, a w ostatni dzień zrobić tą animację. Dałoby się to samo zrobić np. w Camtasii Studio, ale to już jest płatny program, więc musiałbyś go albo kupić, albo ściągnąć cracka (jedyny program, który spiraciłem, a i tak nie używam jakoś bardzo często :)), a tak to Blendera masz całkowicie za darmo (na licencji open-source), więc wystarczy go ściągnąć i możesz zacząć się bawić. Ja jak pierwszy raz włączyłem Blendera, to chciało mi się zwymiotować na ekran, przez jakiegoś szarego klocka stojącego sobie spokojnie na środku sceny. Jak już chcesz się tego Blendera nauczyć, to polecam ci najlepszy darmowy kurs video Polski Kurs Blender (w skrócie PKB) na Youtube z kanału Piotr Arłukowicz. Jest tam około 450 filmów (nie pamiętam już, ale coś koło tego), ale chyba możesz ominąć te dotyczące modelowania i przejść od razu do nodów sceny... Serio chce ci się? To będzie dość trudne, jak dla początkującego ;) Blender darmowy, a w Camtasii Studio (albo innym, dobrym programem do robienia filmów) po prostu być dodał film, a na ten film nałożyłbyś obrazek (czyli te animacje).