• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symfony 2 doctrine2

Object Storage Arubacloud
0 głosów
174 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w PHP przez Silverwind Użytkownik (730 p.)

Man problem z wyświetlaniem danych do szablonu.Stworzyłem w kontroler  zmienną która pobiera aktualnie za logowanego User następnie pobieram encje i sprawdzam  to 

public function indexAction( )       

 
    {
        
        $User=$this->getUser();
        $UserRepo = $this->getDoctrine()->getRepository('UserUserBundle:User');
        $allOwner=$UserRepo->find( $User));
        return array(
        'allOwner'=>$allOwner,
            'User'=>$User
         );
    }

w szablonie dumpem sprawdzam ten obiekt zwraca mi zalogowanego user . Jak foreachem wyświetlać te dane  na stronie ?. Mam to włożyć jeszcze tablicy 

 

natomiast jeżeli dam :

$allOwner=$UserRepo->findOneBy(array('username' => $User));

zwróci mi null tego nie rozumiem.

 

 

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 stycznia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
1.  Z tego co widzę nigdzie nie przekazujesz do szablonu użytkownika, powinieneś dać return $this->render( ... )

2. Nie ma sensu foreach uzywać do 1 rekordu, w szablonie po prostu odwolaj sie do tego obiektu.

3. Nie jestem do końca pewien, ale Twoja encja usera chyba powinna implementować Symfonowy UserInterface

4. Poczytaj o PSR-2 i nazywaj zmienne jak trzeba ;)

 

Czy allOwner i User o nie to samo?

http://symfony.com/doc/current/cookbook/security/entity_provider.html
komentarz 5 stycznia 2016 przez Silverwind Użytkownik (730 p.)
1 robię to przez adnotacje zwracam tablice.

Moim celem jest odnalezienie zalogowanego użytkownika w bazie i wyświetlenie danach przez powiązane z nim tabele (User one to many Owner one to many Property itp) Przez  pętle for in w Twig.    .
komentarz 5 stycznia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Zalozmy ze zwraca CI obiekt user i masz go w szablonie.

jest 1 user wiec nie robisz petli

<h1> {{ user.name }} </h1>

i teraz masz metode ktora zwraca CI przypisanych "owners" do tego usera więc robisz:

{% for owner in user.owners %}

  <a> {{ owner.name }} </a>

{% endfor %}

Tak na oko :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 321 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2015 w PHP przez Silverwind Użytkownik (730 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 252 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2020 w PHP przez XiverKi Bywalec (2,050 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 218 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2015 w PHP przez Silverwind Użytkownik (730 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...