• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed C++ "statement cannot resolve adress of overloaded funcion" o co chodzi?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
581 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2016 w C i C++ przez White Początkujący (360 p.)
zamknięte 4 stycznia 2016 przez White
Witam

Stworzyłem program w C++ jednakże przy wierszu "return 0;" pojawia się wyżej wymieniony napis...

Jestem początkujący i dopiero poznaję ten jakże przydatny język (edit :) )  :)

Pozdrawiam
komentarz zamknięcia: Uzyskana odpowiedź

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 stycznia 2016 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)

Podaj cały kod.

Jestem początkujący i dopiero poznaję ten jakże przydatny program

C++ to język programowania a nie program :p

 

komentarz 4 stycznia 2016 przez White Początkujący (360 p.)
komentarz 4 stycznia 2016 przez Konrad Nabożny Stary wyjadacz (13,460 p.)
cin.get(); Zapomniałeś o nawiasach.
komentarz 4 stycznia 2016 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Musisz napisać cin.get();
komentarz 4 stycznia 2016 przez White Początkujący (360 p.)
Faktycznie, zapomiałem o tym!

Dziękuję bardzo

Jeżeli mógłbym zadać od razu następne pytanie:

Wszystko działa jest ok ale gdy go odpalam za pomocą F9 wpisuję że jutro jest wtorek to nie wyskakują mi lekcje
komentarz 4 stycznia 2016 przez Konrad Nabożny Stary wyjadacz (13,460 p.)

Hahahaha, ale zrobiłeś gafę :D

Zapis:

if(dzien=="wtorek||WTOREK")

 

Jest traktowany jako jeden napis wtorek||WTOREK, a nie dwa różne. Musisz zrobić coś takiego: 

if ((dzien=="wtorek")||(dzien=="WTOREK"))

 

I analogicznie do każdego dnia tygodnia.

komentarz 4 stycznia 2016 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Ponieważ masz źle napisanego ifa powinno być:

if( (dzien=="poniedzialek") || ( dzien == "PONIEDZIALEK") )

i podobnie dla innych dni.
komentarz 4 stycznia 2016 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)

Swoją drogą

if(dzien=="sroda||SRODA")

Nie będzie działał tak jak Ci się wydaje. Zdajesz sobie z tego sprawę?

komentarz 4 stycznia 2016 przez White Początkujący (360 p.)
Jak ja mogłem tak to zrobić? :o

Faktycznie! Gafa jak 150 :P

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i wskazanie mi drogi.

Temat uważam za zamknięty

Pozdrawiam
komentarz 4 stycznia 2016 przez Konrad Nabożny Stary wyjadacz (13,460 p.)
Jakbyś miał jakieś proste problemy tego typu to pisz śmiało do mnie na pw.
0 głosów
odpowiedź 4 stycznia 2016 przez Colossus Mądrala (6,410 p.)
Skasuj średnik przed return 0;
komentarz 4 stycznia 2016 przez Colossus Mądrala (6,410 p.)
I daj go po cin.get()

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 4,105 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 653 wizyt
pytanie zadane 16 lipca 2020 w Java przez T100 Obywatel (1,450 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 689 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2017 w Java przez analogiczny Nowicjusz (220 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...