• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[Odc. 10 C++ Builder Timery] Jak zamiast klawisza "strzalka" zapisac np. W ? (poruszanie paddle).

0 głosów
122 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2016 w C i C++ przez Reaper Nowicjusz (220 p.)
Witam ! Nie wiem jak zapisac litere np. W albo S zamiast "strzalka w gore" chodzi o to, ze nie ma kodu na litery i nie nie wiem jak wstawic cos takiego do kodu. Aby mozna bylo sterowac dwoma paletkami jedna za pomoca strzalek a druga W,S ? Dziekuje i pozdrawiam !

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 3 stycznia 2016 przez diablol Pasjonat (24,500 p.)
wybrane 3 stycznia 2016 przez Reaper
 
Najlepsza
Masz pewnie coś takiego:

if(Key == VK_lEFT) //Dalszy kod

Jeśli tak to spróbuj:

if(Key == 0x57)  //Po wciśnięciu klawisza W

if(Key == 0x41) //Po wciśnięciu klawisza A

if(Key == 0x53) //Po wciśnięciu klawisza S

if(Key == 0x44) //Po wciśnięciu klawisza D

Wszystkie klawisze masz tutaj: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd375731%28v=vs.85%29.aspx
komentarz 3 stycznia 2016 przez Reaper Nowicjusz (220 p.)
Dziękuje bardzo ! Dziala jak należy :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 739 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 90 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2015 w C i C++ przez Klasyczny Użytkownik (610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 186 wizyt

39,752 zapytań

78,199 odpowiedzi

153,697 komentarzy

18,798 pasjonatów

Przeglądających: 226
Pasjonatów: 21 Gości: 205

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...