• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Noworoczna promocja na ebooki i audiobooki

Cloud VPS
+21 głosów
750 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,770 p.)

http://bit.ly/fajna-promocja

Znajdujemy się na początku Nowego Roku 2016 - często zaczynamy realizować nowe postanowienia związane z efektem katharsis, jaki pojawiaja się w zawsze okolicach 1 stycznia :) Kupujemy karnety na siłownię, nowe książki, wyznaczamy cele. Osobiście jestem fanem slight edge'a i regularnej pracy, ale warto myślę skorzystać z noworocznej wyprzedaży organizowanej w księgarni ebookprint. Nie mam dla Was żadnego kodu rabatowego czy coś, po prostu chcę Wam dać znać o trwającej przez 48h (no, już nie całe 48h, bo sam się dowiedziałem przed chwilą) promocji na ebooki i audiobooki (wszystkie szczegóły w linku powyżej). Kinda awesome!

Oczywiście ebooki mają swoje wady i nie każdy lubi czytać elektronicznie (ja najbardziej kocham papierowe wersje, ale jestem już trochę dinozaur :) cóż), natomiast audiobooki uwielbiam, bo można ich słuchać w samochodzie, autobusie, trenując, gotując - no słowem wszędzie. Nie będę się rozpisywał, bo szkoda Waszego czasu - sami wiecie jaka lektura Was interesuje i jeśli ktoś ma ochotę skorzystać to myślę warto. Ja na pewno zaopatrzę się w kilka audiobooków. Chciałem Wam też dać znać o promocji, bo sam bym ją przegapił gdyby nie przypadek.

Korzystając z okazji - życzę Wam moi drodzy w tym 2016 roku przede wszystkim zdrowia, cierpliwości i powodzenia w życiu tak zawodowym jak i przede wszystkim osobistym!

2 odpowiedzi

+6 głosów
odpowiedź 2 stycznia 2016 przez niezalogowany
edycja 2 stycznia 2016

Może ja w ramach podpowiedzi polecę Wam (szczególnie tym osobom, które zaczynają programować) kilka tytułów:

Ogólnie to odradzam kupowanie książek o Unity, SFML i innych silnikach bo część rzeczy najzwyczajniej się bardzo szybko zmienia (np "Projektowanie gier w Unity 3.x.x zestarzało się okrutnie) i po prostu nie warto (podobnie jest z książkami typu "... w praktyce", lepsza jest teoria przedstawiająca idee, a nie kod bez wyjaśnień lub z minimalnym opisem).

Część książek jest dostępna za darmo (po ang ale to nawet lepiej, translacje książek o IT są najwyżej dobre) na http://it-ebooks.info/ więc też lepiej sprawdźcie książkę przed zakupem.

Od siebie polecam jeszcze "Zrozumieć programowanie", pewnie pojawi się moja opinia o tej książce na blogu, tutaj jest chyba najtaniej: http://ksiegarnia.pwn.pl/Zrozumiec-programowanie,114622968,p.html

komentarz 2 stycznia 2016 przez Strategiusz Dyskutant (9,220 p.)
No trzeba patrzeć na daty wydania i sobie przemyśleć czy warto. Czasem trochę starsza książka też może być, jeśli ktoś chce sobie czasem poczytać coś po polsku i w formacie odpowiednim do czytnika, a nie te pdf co nie chcą wymrzeć.

Kupiłem dwie i myślę, że było warto.
komentarz 2 stycznia 2016 przez niezalogowany
Sam podałem jedną starą książkę i nie mówię że wszystkie są złe. Ale większość poradników wydanych przez HELION ma bardzo słabe tłumaczenie jeżeli chodzi o IT.

Część książek jest uniwersalna i wciąż aktualna mimo 20-30lat (jak nawet nie więcej).

Ja jestem zdania, że należy się uczyć angielskiego nazewnictwa w programowaniu, bo to ono właśnie jest najbardziej popularne w sieci i go się używa, czy to w poszukiwaniach rozwiązań problemów/poradników, czy to w pracy.

Promocja jest sama w sobie bardzo ok i wiele książek się opłaca kupić, jedynie chciałem ostrzec, że niektóre tytuły zwodzą swoją nazwą i zanim się coś kupi należy zrobić research czy warto.
komentarz 3 stycznia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Czysty kod tak tanio !:) Podstawowa ksiażka do kolekcji dla programisty :>
+2 głosów
odpowiedź 2 stycznia 2016 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
http://i.imgur.com/78QnKeH.png

Jak must have, to must have :D
Raczej 'must know', niż 'must have', ale wiadomo że w książce informacje mogą być dużo lepiej zebrane.

Chyba powinienem napisać do ebookpoint o otrzymanie jakiegoś % za polecenie konkretnych tytułów :P (żart ofc)
komentarz 2 stycznia 2016 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
po polnocy przeczytalem o tym na wykopie, takze nie schlebiaj sobie :v
Przecież nie powiedziałem tego na poważnie, ale wiesz skoro piszesz tutaj o 'must have' to podejrzewam, że w jakimś stopniu cię dodatkowo zachęciłem ;)
komentarz 2 stycznia 2016 przez draghan VIP (106,230 p.)

Powiedziałem dziewczynie, że ma mi na święta kupić tę książkę... 60 PLNów poszło na alledrogo. A tu teraz taka ładna promocja... Serducho złamane. broken heart

Ale przynajmniej będę miał papierową wersję. :)

komentarz 2 stycznia 2016 przez Javowiec Pasjonat (21,560 p.)

A ja za 40 zł na Allegro :3 Ale nie żałuje, nie ma to jak papier! laugh

komentarz 3 stycznia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Must have & must know;) Jak się przeczyta i zrozumie, to spagetti się już tak bardzo nie robi :) @Magicone tym bardziej powinieneś jej dziękować xD
komentarz 3 stycznia 2016 przez sofnir Gaduła (4,690 p.)
Dokładnie, papier najlepszy :D Ten zapach, dotyk i widok ukochanej książki na półce ^^ Bezcenne :D

Podobne pytania

+2 głosów
3 odpowiedzi 261 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2015 w Offtop przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
+8 głosów
1 odpowiedź 737 wizyt
+8 głosów
1 odpowiedź 639 wizyt

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,713 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...