• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena pierwszej stronki.

Cloud VPS
+4 głosów
676 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2015 w Nasze projekty przez niezalogowany

Dobry. Dzisiaj ujrzała światło dzienne moja pierwsza strona i chciałbym poznać waszą opinię, bo nie zadawalają mnie opinie rodziny, że jest ładna. Byłbym wdzięczny również za jakikolwiek feedback, czy to obszerna krytyka, czy znaleziony jakiś bug, bądź coś jest zbyt wielkie na tel/tablet.
Najbardziej interesuje mnie wasze pierwsze wrażenie po wejściu na stronę główną. 
Bardzo miłym dodatkiem do opinii byłaby jakaś propozycja zmiany, czy to coś dodać, przenieść bądź usunąć.
Z góry dziękuje za poświęcenie 2-3 minut na napisanie opinii albo i 30-40 sekund za chociaż spojrzenie na stronę i zobaczenie waszej miny (niekoniecznie pozytywnej).

http://clubffc.pl/

PS. Zmiany są ciągle dodawane na bieżąco, najbardziej mogą być widoczne w wersji mobilnej ze względu na niektóre przeskalowania czcionki. (google chrome niestety nie jest aż tak idealnym symulatorem androida :P)

9 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez xSvilen Mądrala (5,740 p.)
Według mnie całkiem fajnie, jedyne co bym zmienił to te ruchome koło. Zrobiłbym to nieco inaczej, statyczne koło i po najechaniu na jakąś opcję powiększa się ona czy coś w ten deseń. Ale tak, to całkiem spoko.
komentarz 31 grudnia 2015 przez niezalogowany
edycja 31 grudnia 2015
Dobry pomysł! Myślę że to zaimplementuję w najbliższym czasie. Dobrym powodem jest fakt, że animacja się pixeluje w firefoxie, chociaż nie wiem czy tak samo nie jest ze skalowaniem elementów. Dzięki wielkie za ocenę!
+1 głos
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez Mikrokontroler xD Stary wyjadacz (13,500 p.)
cześć,

pierwsze wrażenie:

1. Dużo nie wykorzystanego miejsca
2. O czym jest ta strona? chyba o zdrowym trybie życia
3. Ładnie się kręci :)
4. Długo się ładuje dolna część strony

Drugie wrażenie:
1. Po 2 minutach zaczyna mnie to kręcenie denerwować :)
2. Za każdym razem dolna część strony ładuje się bardzo długo (mapa i facebook)
3. Tło zaczyna mnie drażnić (ja bardzo lubię ciemniejsze )
4. Galerię bym zmienił na przeglądanie zdjęć tak jak na fb

Ogólnie jest okej jednak ja wolałbym oglądać coś takiego
https://www.digimarc.com/
http://cityfit.pl/pl/

taki jest mój gust :P

To że się coś tam rusza jest super jednak po 2 minutach zaczyna irytować :).
Również zauważyłem długie ładowanie się API facebook'a (6.31~ sekund na załadowanie przy łączu 3mb/s). Mapy się ładują długo ze względu chyba na to że są pomiędzy <iframe>. W każdym bądź razie planowałem zaimplementować API google maps po poprawieniu wersji mobilnej.

Co do galerii: racja. Mam zaimplementowanego fancybox'a, a ja totalnie zapomniałem o tym :). Dziękuje za idealną ocenę!
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez Daaa22 Dyskutant (8,250 p.)
Świetna! tylko zmienił bym to koło, żeby po najechaniu na jedną z opcji koło się zatrzymywało i wyświetlało szczegóły na swój temat. Reszta jest perfekcyjna.
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez niezalogowany
Wrażenia są całkiem pozytywne, ale ja bym zmienił czcionkę (to jest pierwsze co sprawia wrażenie nieprofesjonalnego), koło jest w sumie ok ale mogłoby wchodzić w jakąś większą interakcję, tzn po najechaniu myszką na któeś kółko niech cała konstrukcja się zatrzymuje, środek się przyciemna i w nim pojawia się jakoś opis.

Jeszcze z uwag to link do fb wyrzuciłbym na któryś bok, bo masz: element menu, el menu. social media, el menu.

Tak to jest ok, pewnie przydałoby się jeszcze parę szlifów (kolory w sumie są ok, ale coś mi nie pasuje do końca, może potrzebny jest jakiś nieco inny odcień).
Co do czcionki to wziąłem ją z czcionki loga firmy, ale poszperam w internetach i zobaczę, czy uda się znaleźć jakąś ciekawą dla oka.

Co do bardziej zaawansowanej interakcji koła to myślę, że takie coś kiedyś zrobię. Widzę w głowie jak to będzie wyglądać i w kodzie mniej więcej, ale póki co są inne priorytety :D

Co do ikonki fb myślałem o tym, ale zostawiłem to na późniejszą realizację i... zniknął pomysł. Dzięki za przypomnienie i feedback!
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
Ogólnie jest bardzo fajnie :) Jedyne co bym zmienił to takie graficzne drobne rzeczy:

- zrobił dodatkową zakładkę "Galeria" i tam przerzucił te zdjęcia z "Kontakt"

- w zakładce "O nas" jak jest ten tekst zwiększyłbym odstęp od stopki

- może odrobinę zmienił design samej stopki, bo trochę duża się wydaje

- ten czerwony background w "Taniec towarzyski" jest jak na moje oko trochę zbyt jaskrawy, i ten fiolet z Fitnessu taki... dziwny :)

I z takich technicznych rzeczy:

- na safari strona się trochę psuje przy kliknięciu w "Aktywny senior" tzn. wyświetla się to co ma wyświetlić, ale te kółka nie znikają i zasłaniają tekst, na Operze jest ok :)

Pozdrawiam,
Rzeczywiście, galeria w kontaktach jest bardzo "amatorska" i myślałem nad jej rozbudowaniem. W poprzednich opiniach przypomniało mi się o galerii fancybox'a, która jest całkiem przyjemna dla oka i dotyku myszki.

Hmm szczerze nie sprawdzałem strony na Safari. Aczkolwiek był taki moment po zmienieniu kółek na statyczne, że z-index był większy od modala bootstrapowego, więc szybko fixnąłem. Powinno być ok :) Dzięki za feedback!
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
edycja 31 grudnia 2015 przez baszmest

Wygląda nieźle
Dwie rzeczy, które jako pierwsze mi się nasunęły na myśl to:
1. Będąc na stronie głównej nie bardzo wiemy jakiej "firmy/organizacji/klubu" jest to strona. Nigdzie na stronie głównej nie zobaczyłem pełnej nazwy Fitness & Family Club. Oczywiście jest na dole - na mapie i tym elemencie od FB,a także w nazwie karty w przeglądarce. Natomiast na pierwszy rzut oka nic nie takiego nie ma.

2. Czcionki napisów "Nasza oferta" oraz tytuły tych ramek w podstronie "Nowości" wydają mi się jakieś takie....ciężko to ująć... "nieprofesjonalne ?" - są takie bardzo typowe jak w dokumentach w Wordzie :) 

I jeszcze taka drobnostka - tak jak ktoś już pisał - jest sporo wolnego miejsca po bokach, które można by wykorzystać - chociażby na wysuwany "widget" (tak to sie nazywa?) facebook'a.

Trochę się rozpisałem. Strona naprawdę dobra, te kilka rzeczy jedynie mnie trochę kłują w oczy. :)
Powodzenia, pozdrawiam, szczęśliwego nowego roku tak przy okazji :)

1.  Tutaj miałem pewne problemy z designem, ponieważ chciałem, żeby koła były na pełnej stronie widoczne, a zarazem mieć krótki wstęp w nagłówku. Teraz, dzięki kołom statycznym i skalowaniu mam trochę więcej miejsca do manewru i zdecydowanie dodam nazwę firmy i przemyślę jeszcze jak to dobrze ułożyć.

2. Czcionki - tak, zapisałem już w mojej to-do liście co do nagłówków stron.

Dzięki wielkie za te wypociny, doceniam każde słowo w nich!
Co do życzeń, wzajemnie, żeby z jednego buga nie urodziło się 10 kolejnych :P
komentarz 31 grudnia 2015 przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
co do trzeciego to tak, juz zedytowałem odpowiedź :) - załadowałem strone po 5 minutach i juz było ok.
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez antekskocz Początkujący (420 p.)

Strona jak na pierwszą mi się podoba. Wprowadziłbym dwie zmiany:

• odstęp pomiędzy napisem "Nasza oferta", a tym kołem powinien być większy
  • zmieniłbym czcionkę napisu "Nasza oferta", nie pasuje do reszty
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2015 przez Konrad Nabożny Stary wyjadacz (13,480 p.)
Ciekawszy efekt byłby gdybyś te koła domyślnie dał lekko ciemniejsze, a po najechaniu się rozjaśniały nieco bardziej niż są domyślnie teraz. Spróbuj, to tylko moja sugestia. Ogólna opinia: mocne 8.5/10, ponieważ dużo miejsca jest niewykorzystane, oraz poproś grafika, chyba że ty potrafisz, aby popracował nieco nad backgroundem. Pozdrawiam.
0 głosów
odpowiedź 8 stycznia 2016 przez niezalogowany
Problem przy zakładce "Nowosci" na telefonie 720p - Drzewko jest w połowie niewidoczne i nie skaluje się do ekranu urządzenia Stronka dość prosta, można by powiedzieć że elegancka, jednak mnie osobiście trochę drażni tekst na stronie głównej. Zajmuje sporą część wolnego miejsca, ale moim zdaniem wygląda trochę brzydko. Jest to takie zgrupowanie informacji, co nie wygląda za ładnie. Gdyby np dało się to jakoś podzielić na części, a nie mieć wszystko w kupie, sądzę że efekt byłby lepszy. Jednakże jest to moja osobista opinia, i nie każdy może tak sądzić.

Podobne pytania

0 głosów
6 odpowiedzi 415 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2016 w Nasze projekty przez niezalogowany
0 głosów
4 odpowiedzi 388 wizyt
pytanie zadane 8 listopada 2015 w Nasze projekty przez makoso Mądrala (7,380 p.)
+4 głosów
7 odpowiedzi 1,127 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2016 w Nasze projekty przez emis2000 Obywatel (1,360 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...