• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak ocenicie styl pisania

Object Storage Arubacloud
+1 głos
289 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez makoso Mądrala (7,380 p.)
edycja 15 kwietnia 2015 przez makoso

Witam chcę stworzyć "ala serwis" sportowy wstępnie już jest pod adresem http://www.esportinfo.pl teraz pracuję nad wyglądem i przebudowuję go tutaj: http://bazaesport.esy.es/nowa/ (tylko układ strony skrypty będą te co na esportinfo.pl)  pytanie polega na tym czy dobrze budujęstrony?
ewentualnie co polecili byście zmienić na nowym projekcie?
i ewentualnie w jaki sposób można zrobić slider w css3 nie potrafiętego rozgryść na stronie mam slider ale jest on z gotowca a chciałbym zrobić własny.

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 15 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
wybrane 16 kwietnia 2015 przez makoso
 
Najlepsza
Ta nowa zapowiada się spoko ale cały header + menu wg mnie to zmiany. Stylistycznie trochę jak gazeta z PRL :P No może trochę dopracować marginesy i paddingi bo gdzieniegdzie są za małe (nad nagłówkami) a gdzieniegdzie nierówne ( boxy z artykułem - dolny i górny się różnią. czerwono-brązowe (?) labelki - to samo). 2 różne fonty to też chyba średni pomysł. Oprócz tego boxy z artykułem powinny być całe linkiem (teraz tylko opis "się klika"). I zlikwidowałbym również podkreślenie pod ostatnim boxem/linkiem (pomoże :last-child )

Slider sobie możesz podglądnąć jak zrobił ten gość:
http://cssdeck.com/labs/css3-image-slider
komentarz 15 kwietnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Tak przeglądając strony i projekty postanowiłem zrobić o podobnym układnie stronę na takim stylu są oparte strony sportowe najwyżej tak mi się wydaje owszem marginesy do poprawki ale tak jak napisałeś :)
afropo last-child iwem o co chodzi ale czy mógłbyś mi powiedziec istnieje coś takiego jak last-child co drugi? wiem że mogę zrobić coś w stylu :child(2)
 :child(4) itp ale chciałbym aby strona była maksymalnie "zautomatyzowana" odnośnie odnośników będe używał onclick=' ' co widać po skrypcie wstawionym w <head> :) to taki gotowiec na szybko :) poprzeglądam jeszcze inne strone może coś mnie zainspiruje :)
Wielkie dzięki za odpowiedź pozdrawiam.
komentarz 15 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
Tutaj masz fajny artykuł na temat pseudoklasy nth-child:
https://css-tricks.com/how-nth-child-works/

Jeśli chcesz co drugi to robisz nth-child(even) albo nth-child(odd) w zależności czy chcesz iść po parzystych czy po nieparzystych.
+1 głos
odpowiedź 15 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Slider najlepiej stworzyć w JavaScript :)
Plusik za projekt :)
komentarz 15 kwietnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Dzięki za plusik :) Ale tak jak cześniej wymieniono muszę zmienić header :) nie wiem czy ktoś tutaj dalej to przeczyta ale czy ktoś zna jakiś fajny sposób na stworzenie logo? fajniej by to wyglądało na górze strony zamiast zwykłego napisu  :)
jeszcze odnośńe slidera javascript * moja wiedza na temat tego = 0 :D i nie chcę się brać póki co za to znam już w miarę html css (bez 3 :( ) i zacząłem php jak to skocze to będzie czas na js :)
komentarz 16 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Masz czas na wszystko. JavaS zajmiesz się później.
Logo tworzysz po prostu w jakimś programie graficznym
+1 głos
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Wojtek Wiedeński Bywalec (2,460 p.)

Dodam od siebie taki subiektywny komentarz, a mianowicie zastosowałeś myląca nazwę strony i po wejściu na nią nie otrzymuje tego czego się spodziewałem. "esportinfo" sugeruje, że będzie to coś z pogranicza e-sportu czyli cyfrowych rozgrywek, które coraz bardziej stają się popularne. Wystarczy popatrzeć na cooroczne targi w Katowicach, które przyciągają setki tysięcy osób. Może warto postawić na taką tematykę strony...

Pozdrawiam, 5!
DoubleW (wiedenski.net)

0 głosów
odpowiedź 15 kwietnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
dodam że bawię się już pisanie stron już kawałek czasu ale efektów powalających nie osiągam -.-
komentarz 15 kwietnia 2015 przez r00t Mądrala (6,960 p.)
Wg mnie powinienes sie zainteresowac bootstrapem.

Pozdrawiam
komentarz 15 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
Nie musi być bootstrap :P Jest wiele alternatyw:

http://materializecss.com/
http://semantic-ui.com/
http://foundation.zurb.com/

No ale oczywiście Bootstrap jest najbardziej popularny
komentarz 15 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Dzięki za podesłanie do materializecss, pozostałe znałem ale tego nie i wydaje się ciekawy i trochę lepiej prezentuje się niż 'nakładka" do bootstrapa. Może sobie kiedyś skorzystam. :P
komentarz 15 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
Materialize jest oparty na Material Design przez co wygląda na prawdę super.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 418 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 293 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez Lukaspar Użytkownik (890 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 333 wizyt
pytanie zadane 2 września 2016 w C i C++ przez Deminer84 Nowicjusz (140 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...