• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wklepywanie tekstu przez program do innego okna

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
193 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2015 w C i C++ przez dartek Początkujący (300 p.)
Hej, własnie pracuje nad programem (Borland 6 - c++), który w pewnym etapie swojego działania otwiera stronę w przeglądarce internetowej, ustawia myszkę na polu do wpisania tekstu i... właśnie, jak sprawić by w tym momencie wstawił tu poządany przeze mnie tekst?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 28 grudnia 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
wybrane 28 grudnia 2015 przez dartek

Najlepsza
Znalazlem cos czego szukasz.. kiedys sam potrzebowalem takiej funkcjonalnosci.. z pomoca przyszlo mi to

http://www.codeproject.com/Articles/7305/Keyboard-Events-Simulation-using-keybd-event-funct
komentarz 28 grudnia 2015 przez dartek Początkujący (300 p.)
Dziękuję za propozycję, ale niestety szukam czegoś bardziej eleganckiego: program wyciąga z pliku tekstowego adres e-mail oraz haslo do konta. Jak teraz sprawić, zeby niejako "wkleil" to gdzies do innego programu (tu do przeglądarki internetowej). Wyciąganie kazdego znaku po kolei jest bardzo uciązliwe :\
komentarz 28 grudnia 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Można to łatwo zrealizować za pomocą pętli... Robisz tak, że wczytujesz sobie plik lina po linii - oczywiście każda linia wędrowałaby do zmiennej tablicowej... np: DataToParse[] = OneLineFromFile; w taki sposób wczytałbyś sobie dane z pliku... najlepiej żeby w tym pliku dane były zapisane w takim formacie: jakismail1@gmail.com | jakieshaslo1 jakismail2@gmail.com | jakieshaslo2 jakismail3@gmail.com | jakieshaslo3 jakismail4@gmail.com | jakieshaslo4 następnie jak byś miał już tablice tych linii ( DataToParse[] ) teraz musiał byś zrobić sobie kolejną pętelkę która zajęłaby się "przeparsowaniem" danych przy każdym obrocie pętli - nie wiem czy akurat to fachowo się nazywa parsowaniem ale chyba tak - jeśli będzie czytał to bardziej doświadczony ode mnie koder prosiłbym aby mnie poprawił... a więc masz sobie tą tablice i tak: for( int tbindex = 0; tbindex < ilosc_elementow_tablicy_data_to_parse; tbindex++ ) { // zastosuj tu wyrażenie regularne które wytnie ci ze wczytanej lini tylko LOGIN // zastosuj tu wyrażenie regularne które wytnie ci ze wczytanej lini tylko HASŁO Logins[tbindex] = // w tym miejscu wstaw wartość zwróconą przez wyrażenie regularne obsługujące LOGIN Passwords[tbindex] = // w tym miejscu wstaw wartość zwróconą przez wyrażenie regularne obsługujące HASŁO } Po tych operacjach otrzymasz 2 tablice jedna to Logins[] a druda to Passwords[] i teraz już bez problemu kolejną pętlą załatwisz sobie wstawianie znak po znaku tam gdzie ustawiłeś kursor programem... for(int tbwstaw = 0; tbwstaw < ilosc_elementow tablicy albo login albo passwordz gdyz obie maja tyle samo wiec obojetnie...; tbwstaw++ ) { for(int InsertChar = 0; InsertChar < długośćloginu; InsertChar++ ) { // tu wykonaj symulacje wciskania klawiszy - ten link co ci podesłałem wyżej // oczywiscie jeszcze dochodzi przeżucenie w tym miejscu na ascsi pojedyńczych znaków.. // pozniej przeskoczenie kursorem do pola hasłai zrobienie tego samego - wpisanaia pojedyńczych znaków... } } ... Szczerze sie lekko pogubiłem w tym wszystkim ponieważ pisze to na baardzo szybko byle by ci chodź troche pomoc bo sie spisze - pewną sprawe mam ale... Myśle że główny mój zamysł już Ci przekazałem dalej to tylko rozwiń a powinno być ok ;) oczywiście jak masz tylko w pliku jedną linie to można zrobić to bez aż takiego kombinowania... ale... Jak coś to pisz jak tylko bede mógł to postaram się jeszcze pomóc. Trzymaj sie i powodzenie w tworzeniu!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 491 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2015 w C i C++ przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 598 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 477 wizyt

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,578 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...