• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak dołączyć kod java do strony?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
206 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2015 w Java przez Karwolo Użytkownik (500 p.)

Witam, muszę szybko ogarnąć ten  kod na rysowanie funkcji kwadratowej lecz nigdy nie miałem styczności z javą, mam xamppa na komuterze umiem odpalić plik jsp ale nwm jak dołaczyć poniższy kod do zwykłego html. Szukałem poradników na necie ale tylko umiałem wypisać hello world. Wytłumaczycie mi o co w tym chodzi albo dacie linka do dobrego poradnika? :D

public void paintComponent(Graphics g) 
        {
            super.paintComponent(g);
            g.drawLine(0, 400, 800, 400);
            g.drawLine(400, 0, 400, 800);
            double sizex = 800.0;
            double sizey = 800.0;
            int maxx = 10;
            int minx = -10;
            int maxy = 100;
            int miny = -100;
            double yunit = sizey/(maxy-miny);
            int pixel = 0;
            while (pixel<800) 
            {
                double x = -10 + 0.025*pixel;
                double x2 = -10 + 0.025*(pixel+1); 
                int y = 400 - (int)(f(x)*yunit);
                int y2 = 400 - (int)(f((x2))*yunit);
                g.drawLine(pixel, y, (pixel+1), y2);
                pixel++;
            }
        } 

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 listopada 2017 przez Hary-86 Obywatel (1,630 p.)
Tutaj znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie fajny kurs z historia java https://javastart.pl/static/darmowy-kurs-java/
0 głosów
odpowiedź 9 listopada 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Przede wszystkim potrzebujesz platformę backendową pod obsługę JVM. Zależności od IDE, możesz utworzyć taką platformę za pomocą creatora (jeśli posiadasz Intelij Ultimate) . jeżeli nie masz takiej możliwości. To użyj maven, bądż gradle narzędzie do budowy systemu. Ja używam na codzień Maven. Jak zainstalowac maven znajdziesz raz dwa na stronie oficjalnego projektu Maven. Dla twoich nie wielkich potrzeb proponuje Jetty, platforma od Apache. Przykładowy boilerplate to np od moich ćwiczeniowców z studiów :)

https://github.com/KubaNeumann/servletjspdemo

Trzecia opcja to zainstalowanie sever-container np: tomcat. Ale w to się nie bawiłem.

Jak już to ogarniesz i użyjesz libke javaee-web-api to tworzysz Servlet tam uruchamaissz serwis (twoją klasę) i przekazujesz w sendRiiderect do view I tak stworzysz platformę która obsłuży ci JSP :).

Z xaampem też nie kombinowałem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 106 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2017 w Java przez Kubs Mądrala (5,190 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 490 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2019 w Java przez Uwegi Początkujący (430 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 155 wizyt
pytanie zadane 26 sierpnia 2020 w Java przez T100 Obywatel (1,450 p.)

92,554 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,535 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...