• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tworzenie formularza o zmiennej ilości wyborów

Object Storage Arubacloud
0 głosów
185 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2015 w PHP przez Maciek Gamrot Bywalec (2,830 p.)

Witam, 

chcę stworzyć stronę która będzie pokazywała mi wszystkie rekordy zapisane w bazie danych w danej tabeli. Na stronie będzie lista możliwych podstron z możliwością wyboru :

<form action = "wybor.php" method ="post">
	Nieregularne :<input type = "radio" name = "lekcja" value ="1" />
	Crime :<input type = "radio" name = "lekcja" value ="2"/>
	<input type = "submit" value ="Start!"/>
</form>	

Gdy dodam do Bazy Danych nowy rekord automatycznie ma się pojawić nowa opcja wyboru np.

Body :<input type = "radio" name = "lekcja" value ="3"/>

Jak to zrobić aby zawsze nie dopisywać nowej linijki kodu?

Dzięki za odpowiedź.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 grudnia 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
wybrane 22 grudnia 2015 przez Maciek Gamrot
 
Najlepsza


<?php

try
{
    $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=nazwa_bazy', 'nazwa_uzytkownika', 'haslo');
}
catch (PDOException $e)
{
    echo "Błąd połączenia z bazą!: " . $e->getMessage() . "<br/>";
    die();
}


$statement = $db->query('SELECT * FROM tabela');

echo "<form action='wybor.php' method='post'>";

foreach($statement as $wiersz)
{
	
    echo $wiersz['cos']." : <input type='radio' name='{$wiersz['cos']}' value='{$wiersz['cos']}' /><br/>";
}
echo "<input type='submit' value'Start!'/>"; 
echo "</form>";
$statement->closeCursor();

?>

Masz tak na szybko.. pozmieniaj to co potrzebujesz i powinno dzialac. 

komentarz 22 grudnia 2015 przez Maciek Gamrot Bywalec (2,830 p.)

Dzięki,

o to chodziłosmiley

0 głosów
odpowiedź 22 grudnia 2015 przez michal Mądrala (5,560 p.)
Mam takie pokrewne pytanie. Wybieram dane z bazy i zapisuje je do tabeli na stronie. Jak zrobić żeby wyświetlano np. 20 wierszy a pod spodem przyciski 1 2 3 itd. tak jak na tym forum, a następne wiersze na kolejnych stronach?
komentarz 22 grudnia 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Tobie kolego z tego co wywnioskowalem chodzi o paginacje... poczytaj w necie tematy zwiazane z paginacja php mysql ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 583 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2020 w PHP przez Samek2222 Początkujący (440 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 536 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2016 w PHP przez skrzatjedyny Gaduła (3,150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 165 wizyt
pytanie zadane 4 października 2015 w PHP przez kaminiak23 Użytkownik (640 p.)

92,757 zapytań

141,677 odpowiedzi

320,429 komentarzy

62,101 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...