• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Najlepszy program do tworzenia wideo?

VPS Starter Arubacloud
+3 głosów
773 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2015 w Offtop przez kocim Użytkownik (810 p.)
Witam, chciałbym abyście polecili mi program to tworzenia filmów video tworzonego z animacji obrazków, coś na kształt power pointa, miło gdyby było więcej opcji dla animacji. Zależy mi także na darmowej(póki co) wersji. Nie chciałbym np 30 dniowych próbnych wersji :) Pozdrawiam :)

6 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 14 kwietnia 2015 przez joker Nałogowiec (31,150 p.)

Jeśli z darmowych to tylko Blender, którego można pobrać tutaj:

https://blender.org/download/

Kurs Blender:

https://youtube.com/playlist?list=PLB16D9D8C2EFEFE77

Jeśli w przyszłości zdecydujesz się na coś płatnego to bardzo polecam program Sony Vegas.

Pozdrawiam serdecznie

komentarz 14 kwietnia 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
for(redundancy = 0; prevent; thx());
+1 głos
odpowiedź 14 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
Blender http://www.blender.org/

Jeśli chodzi o lżejsze programy to polecam Shortcut http://www.shotcut.org/

Z płatnych, ale tanich programów polecam Sony Movie Studio Platinum [210zł] http://www.ceneo.pl/18028733
0 głosów
odpowiedź 14 kwietnia 2015 przez Dissio Mądrala (5,830 p.)
zdecydowanie polecam adobe premiere - dla mnie miazga :)
0 głosów
odpowiedź 14 kwietnia 2015 przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,710 p.)
a macie coś takiego do nagrywania dzwięku pod linuksa bez szumów najlepiej takie coś co przechwytuje razem obraz z ekranu.
komentarz 13 września 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
komentarz 13 września 2017 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
W OBS-ie masz możliwość ustawienia minimalnej głośności, od której będzie nagrywało dźwięk, nie czyni to cudów, ale jest. Lepiej jednak, tak jak ^ napisał, nagrać w Audacity i odszumić z dobrą próbką szumu.
komentarz 14 września 2017 przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,710 p.)
Pytanie już bardzo stare, dzięki za twoją odpowiedz. Właśnie tak robię. Dużo zależy też zależy od użytego mikrofonu. Czasem niestety na wejściu dzwięk jest już sztucznie wzmacniany co tworzy szumy jak np. w kamerze i tutaj dodatkowy mikrofon mało daje. Moim zdaniem najlepiej jest nagrać dzwięk oddzielnie np. na iriver t60 i synchronizować to z obrazem za pomocą klapsa(w przyapdku łączenia obrazu z kamerą). Technologia nagrywania dzwięku nie zmieniła się już od lat i te stare użądzenia nadal mogą być bardzo dobre i tanie. Są też bardzo drogie mikrofony, które bardzo dobrze nagrywają dzwięk, no ale są drogie.
0 głosów
odpowiedź 13 września 2017 przez Jakub Mazur Początkujący (440 p.)

Blenderwink

 

0 głosów
odpowiedź 13 września 2017 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
edycja 14 września 2017 przez m4sk1n

Wpis nie sugeruje, abyś potrzebował zaawansowanego narzędzia, można to zrobić w każdym normalnym programie do montażu filmów. Używam Kdenlive, bo darmowe i niezłe. A jeżeli chodzi o coś zaawansowanego, można użyć programu do postprodukcji video, np. Natron, czyli bezpłatny klon aplikacji Nuke, która służy profesjonalistom do tego, do czego dzieci używają After Effects ;)

Kurde, nie spojrzałem na datę XD

Są dostępne na Linuxa, macOS i Windowsa (którego nikt normalny chyba już nie używa)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 503 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Tom_Ja Dyskutant (7,970 p.)
+3 głosów
5 odpowiedzi 309 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 935 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2017 w Offtop przez Ferrow Początkujący (360 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...