• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Głupi problem z kompilacją w Visual Studio 2015

0 głosów
1,049 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2015 w C i C++ przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)

Chciałbym wysłać skompilowany program .exe kumplowi, ale przy odpaleniu przez niego programu wywala mu błąd, że nie znaleziono jakiejś biblioteki .dll. Tak, kompiluje na relaease. Przepraszam za takie głupie pytanie, ale w sieci nie mogę znaleźć rozwiązania.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 grudnia 2015 przez Criss Mędrzec (171,380 p.)
wybrane 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi
 
Najlepsza
Wyślij mu też tą biblioteke? :D
komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)
Chodzi o jakiegoś .dll-a.
komentarz 15 grudnia 2015 przez Criss Mędrzec (171,380 p.)
No to go znajdź i wyslij. Nie wiem... krok po kroku chcesz? :x
komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)
Ale jesteś złośliwy :x. W ogóle używasz VS?
komentarz 15 grudnia 2015 przez Criss Mędrzec (171,380 p.)
No bo jeśli program prosi o dll, to wydaje mi się logiczne, że trzeba mu ją dać :P

Tak, czasami do C#, ale to nie ma znaczenia. Po prostu poszukaj w necie gdzie ta dll-ka się znajduje i skopiuj. Btw. to pewne będzie więcej niż jedna.

No i masz racje, sorry za te złośliwości :P
komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)
Heh, myślałem że rozpętasz gównoburze a tu prosze :o.
Myślę,że może chodzić o dołączanie podczas standardowej kompilacji "Run Time Libraries" (czy coś takiego) które nie są dołączane do pliku .exe (co tłumaczyłoby rozmiar .exe w C::B - 1mb i w VS - 90kb). Problem w tym, że w opcjach nic nie ma o tych bibliotekach.
komentarz 15 grudnia 2015 przez Criss Mędrzec (171,380 p.)

Mniejszy rozmiar ma sens, bo to co w przypadku C::B masz w .exe, tutaj jest w .dll. Dlatego .exe może mieć mniejszy rozmiar. Pewnie powtórzyłem twoje słowa, ale nieważne :D Możliwe, że jest mozliwość wkompilowania tego co jest w dll-kach do wynikowego exe, nie wiem, nie moge znaleźć w google nic odnosnie vs2015, ale być może to ci pomoże: http://stackoverflow.com/questions/37398/how-do-i-make-a-fully-statically-linked-exe-with-visual-studio-express-2005

Tylko ciągle mnie zastanawia, dlaczego nie możesz zrobić tak jak mówie. Próbowałeś chociaż?

komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)

Dziękuję za link, pomogło smiley

komentarz 15 grudnia 2015 przez Criss Mędrzec (171,380 p.)
A prosze :D I sorry jeszcze raz, czasami jestem idiotą ;_;
komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)
Nie no, spoko :P
0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,480 p.)
a jaki język?
komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)

C++ nie patrz sie na to to tylko zebybylo wiecej niz 12 znakow czy ilestam

komentarz 15 grudnia 2015 przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (42,560 p.)
˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜
komentarz 15 grudnia 2015 przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (42,560 p.)

^^^ Jak ktoś jest sprytny, to i pusty komentarz wyśle. Z jednym znakiem też nie ma problemu, dwoma, trzema...

:-D

komentarz 15 grudnia 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,150 p.)
Kombinowales cos z ASCII? :D
komentarz 15 grudnia 2015 przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (42,560 p.)
Yup, Alt + kod
Numer tego magicznego znaku znam już na pamięć. Bardzo przydatne gdy chcę wysyłać moją ulubioną emotkę ":-)", ":-P" albo ":-D" na Facebooku. Wstawiam wtedy w środku emotki ten magiczny znak i nie zamienia w graficznego emotikona :-)

Nie odbiorę Ci tej przyjemności z szukania. Ja znalazłem to przypadkowo :-P

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 119 wizyt
pytanie zadane 8 października 2016 w C i C++ przez maciek221 Początkujący (300 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 213 wizyt
pytanie zadane 17 października 2016 w C i C++ przez maciek221 Początkujący (300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 344 wizyt
pytanie zadane 16 października 2015 w C i C++ przez Wojtek Sala Początkujący (490 p.)
Porady nie od parady
Zadając pytanie postaraj się o poprawną pisownię i czytelne formatowanie tekstu.Kompozycja

66,393 zapytań

113,148 odpowiedzi

239,530 komentarzy

46,659 pasjonatów

Przeglądających: 314
Pasjonatów: 13 Gości: 301

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...