Witajcie. Mam pewien problem. Mój nauczyciel zadał mi pracę nt. przystosowania strony internetowej do działania w 4 przeglądarkach (Opera, Firefox, Chrome, nowy IE czy tam Edge (jak zwał, tak zwał). Praca ma określać, na co zwrócić uwagę, by strona odpalała się tak samo w czterech przeglądarkach (z tym samym wyglądem, rozdzielczością...) Tyle że nigdy tego nie robiliśmy na lekcjach. Mój wychowawca niestety leci z "programem" i praktycznie niczego nie wyjaśnia - po prostu rzuca nam tematy na twarz, zajmując się przez całą lekcję czymś innym. I w ten sposób musimy wszyscy sami ogarnąć to, co widzimy i z czym się spotykamy pierwszy raz. Więc czy ktoś z was, forumowiczów, mógłby mnie nakierować na rozwiązanie problemu? Oczywiście, mam przygotowaną swoją stronę internetową (a raczej jej szablon) i nie mówię o pisaniu pracy za mnie, czy coś w tym stylu. Chodzi mi o to, jak dodać, nie wiem, jakieś linijki do HTML-a czy CSS-a, by strona wyglądała identycznie w każdej z wymienionych przeze mnie przeglądarek?
Pozdrawiam serdecznie. Patryk