• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kod PHP nie wykonuje się po odświeżeniu strony!

Object Storage Arubacloud
0 głosów
453 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2015 w PHP przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Witam, mam taką  dziwną przypadłość w moim kodzie:
1. Loguj się.

2. Kod php wykonuje się wszystko działa. (sprawdza on miedzy innymi dany z bazy danych mysql)

3. W tym czasie gdzieś tam zawartość bazy danych ulega zmianie.

4. Odświeżam stronę lecz tym razem kod php się tak jak by nie wykonuje. Mimo, że ma on za zadanie sprawdzić dane z bazy danych i sprawdził się w punkcie 2 to teraz po odświeżeniu nie działa.

Czy to ma jakiś związek z danymi tymczasowymi przeglądarki? Nie mam pojęcia gdzie lezy problem poniewaz kontynuując:
5. Wylogowuję się.
6. Loguję się ponownie no i kod wykonuje się poprawnie... Tak jak mógłby zadziałać po odświeżeniu...

Proszę o pomoc bo już jestem bezsilny ;)

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 grudnia 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
Może podasz ten kod? Nie sprawdzasz gdzieś, czy ktoś jest zalogowany i wtedy dopiero wykonujesz kod?
komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
No tak musi być zmienna sesyjna zalogowany=true i po odświeżeniu przeciesz nadal jest i nie wygasa magicznie skoro ni było session_unset. Czy może się mylę?
komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Z resztą jeżeli zalogowany by nie był ustawiony to by odesłało do index.php a tak się nie dzieje ;)
komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Notatka: Po odczekaniu (do wygaśniecia sesji) i odświeżeniu działa.
komentarz 10 grudnia 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
1. Czy masz session_start()

2. Chodzi mi o to, że czy przypadkiem nie sprawdzasz czegoś np. czy jest ktoś zalogowanym, czy istnieje post, get? PRZED ZAPYTANIEM DO BAZY

3. Podaj kod, mogę sobie przypuszczać co jest źle, ale najlepiej będzie jak go podasz. Nikt nie będzie się śmiał, nikt nie będzie z niego korzystać [z kodu]
komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Podałem kod, nie wiem czy wyświetliło ci się powiadomienie :)
komentarz 10 grudnia 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

??? Przecież jeżeli jesteś zalogowany to kod przenosi Cię do strony manager.php oraz nie wykonuję dalszego kodu [exit] Chodzi mi tutaj o te linijki:

//Jeżeli jesteś już zalogowany [Czyli po odświeżeniu strony już jesteś zalogowany]
if ((isset($_SESSION['zalogowany'])) && ($_SESSION['zalogowany']==true))
{
    header('Location: manager.php');
    exit();
}

 

komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Ale to w przypadku pliku zaloguj.php Jeśli ktoś go otworzy będąc już zlogowanym to ma być przekierowany do manager.php
0 głosów
odpowiedź 10 grudnia 2015 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Podaj kod a pomożemy.
komentarz 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Podałem kod ale nie wiem czy wyświetliło ci się powiadomienie :)
0 głosów
odpowiedź 10 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
edycja 10 grudnia 2015 przez artimal
Jednak działa, nie mam pojęcia jakim cudem nie działało. Kod był teraz nieznacznie zmieniany.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 131 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 763 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2020 w PHP przez MAXIM7 Obywatel (1,990 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 158 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2023 w C# przez marek.nowak404 Nowicjusz (220 p.)

92,565 zapytań

141,418 odpowiedzi

319,602 komentarzy

61,951 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...