• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Code block jak uruchomić na windows 10

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,279 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2015 w C i C++ przez elpik Nowicjusz (160 p.)

Witam
Chciałem rozpocząć nauke C++ z kursem Mirosława Zelent ale już na początku napotkałem problem... Code Block nie chce się uruchomić na Windows 10.

Program niby sie uruchamia ale... się nie uruchamia...

Próbowałem z włączonym i wyłączonym antywirusem, instalowałem kilka razy, wyłączałem kompa nic nie pomaga. czy są jakieś sposoby na to aby uruchomić Code Bloska na W10?

Jeśli nie to może polecicie jakiś program dla totalnego początkującego który nie wie nic o programowaniu?

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
A ile czekasz na załadowanie?

Co do zamiennika, to polecam, na początek, zainteresować się Dev-C++ lub jego nieoficjalnymi wersjami.
komentarz 4 grudnia 2015 przez KSYMEK Gaduła (3,280 p.)
Dev-C++ jest już trochę przestarzały.Upierałbym się jednak przy próbie instalacji code blocks no chyba że już od biedy.Ale może się myle.
0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez Crispy Początkujący (460 p.)
Aż z ciekawości sprawdziłem.
Win 10, Code Blocks 13.12, u mnie wszystko działa bez zarzutu
0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez KSYMEK Gaduła (3,280 p.)
Sprawdź czy uruchamiasz program jako administrator. U mnie code::blocks na windows 10 działa bez problemu.
0 głosów
odpowiedź 5 grudnia 2015 przez elpik Nowicjusz (160 p.)

@Patrycjarz czekałem nawet godzine i nic... cały czas to samo.

@Crispy no ja też W10, Code Block 13.12 i nie rusza za nic

@KSYMEK uruchamiam jako administrator i nic... już nawet próbowałem uruchamiać w zgodności z W8, W7, Vista i nic... nie wiem co moge jeszcze wymyślic ale chyba nic się nie uda ... nie wiem czemu tak jest hmmm

Co do Dev-C++ to zainstalowałem wersje 5.11 ale mam pytanie. 

Widziałem na filmiku że Code Block jak zaczyna sie wpisywać komedy sam je uzupełnia czy można też tak zrobić w Dev-C++?

komentarz 5 grudnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Dev-C++ nie jest taki zły, po prostu jest niewspierany, ale ciągle sprawny wink

Co do autouzupełniania kodu, to spróbuj to: http://www.chip.pl/forum/viewtopic?tid=9355&fid=39.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 105 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Aragedens Obywatel (1,120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 283 wizyt

93,020 zapytań

141,982 odpowiedzi

321,283 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...