• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Prosta strona - Ocena

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
620 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2015 w Nasze projekty przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Tak jak w temacię prosiłbym o ocenę stronki któą kończę robić tak jak chciała "klientka"

http://ortosklepmedyczny.pl/

Są jeszcze dwa błędy główne :)

1)w sliderze musze ukryć opis dla mobilnych

2)dodać alty i title do obrazków

resztę walidator będzie krzyczał dalej :) ale za to pięknie wypada test tutaj:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fortosklepmedyczny.pl%2F

8 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 grudnia 2015 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
Przejrzyście, schludnie. Miłe dla oka i mobilne. Kodu nie sprawdzałem. Podoba mi się.
komentarz 2 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Dziękuję bardzo za opinię :)
0 głosów
odpowiedź 3 grudnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)

Style inline.

Brak zachowanej ciągłości nagłówków (h5 w slajdach).

Niepoprawne użycie <h3> w tych trzech boksach na dole i partnerach. Zamiast być tylko nagłówkiem - stanowi całą treść.

Niepoprawnie używane <b>.

<br/> nie służy do robienia odstępów.

Oferta może być listą.

Nie ma czegoś takiego jak </br>.

Pokaszanione wcięcia.

"

Są jeszcze dwa błędy główne :)

1)w sliderze musze ukryć opis dla mobilnych

2)dodać alty i title do obrazków

resztę walidator będzie krzyczał dalej :)"

To dlaczego oddajesz stronę z błędami do oceny? Jaki to ma sens...

To co powyżej - to tak bez wnikania w detale. Tylko główne błędy.

 

komentarz 3 grudnia 2015 przez Jan Wroblewski Początkujący (460 p.)
Nie rozumiem dlaczego się czepiasz.
komentarz 3 grudnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
W którym miejscu się czepiam wg ciebie?
komentarz 3 grudnia 2015 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Nie rozumiem dlaczego gdy osoba poświęciła swój czas by pokazać gdzie są błędy(bo przecież po to się prosi o ocene i ewentualne poprawki) inna osoba się czepia.
komentarz 3 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
tak struktura tutaj leży, i obawiam się że będe musiał to poprawić bo google może to odrzucać, stornę oddałem wieczorem pod ocenę i nie chciałem już naprawiać błędów (jeszcze tego nie zrobiłem) ale wolałem wypisać aby każdy ich nie wykrzykiwał :)

Dzięki za wypisanie pozostałych błędów :)
0 głosów
odpowiedź 3 grudnia 2015 przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)
Ja bym zwiększył paddingi i kolor czcionki zmienił na nieco delikatniejszy (perfidny czarny jak dla mnie bije po oczach troszkę w zestawieniu z nowoczesnym wyglądem strony). Pozdrawiam.
komentarz 3 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Pomyślę co da się zrobić delikatnie mogę rozjaśnić w sumie nowe strony majątaki "ładny" czarny :)
0 głosów
odpowiedź 3 grudnia 2015 przez jelonu Nowicjusz (140 p.)
A dlaczego tu taki coś się pojawiło? http://ortosklepmedyczny.pl/orto-sklep-medyczny - przekierowanie z menu "strona główna" - po co, dlaczego nie http://ortosklepmedyczny.pl/ ?
komentarz 3 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Nie wiem czemu ale zawsze tak stosuję mogę równie dobrze ustawić przekierwoanie 301 na ten adres z /  chyba lepiej wpływa na pozycję w google, ręki nie dam sobie uciąć :)
0 głosów
odpowiedź 3 grudnia 2015 przez Jan Wroblewski Początkujący (460 p.)
Wszystko jest fajnie, ale jak zmniejszyłem do Mobile to nie spodziewałem się, że navigacia będzie z lewej strony.

Dalej w tym samym temacie. Odwidziłem twoją stronę http://www.pro-website.pl/ Jesteś Web Developerem, strona to twoja wizytówka i powinna być nowoczesna, ciekawa, inspirująca taka "łał". Na twojej stronie takiego czegoś niema, a jeżeli chcesz zarabiać w tym temacie to zrób nowoczesną strone. Pytanie do ciebie, jak piszesz strony to zaczynasz od wersji mobilnej (mobile first) ?
komentarz 3 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Nie w pierwszej kolejności pisże pod komputer staram się przewidywać układ na telefon już przy tym i następnie koryguję podglądając na responatorze i na swoim małym telefoniku jak u mnie coś się mieści to wiem że jest już dobrze ;)
co do mojej strony pro-website to wszystko prawda co piszesz mam w planach wykonanie jedno-stronnej stroy takiem nie łał ale fajniejszej z nie wiem czy dobrze to nazwę scrollSpy :)
Co wyjdzie się okaże :) z pewnością poproszę o ocenę :) i prawdopodobnie nastąpi to już na bootstrapie bo muszę się na niego przerzucić ma więcej gotowych komponentów :) Tutaj robiłem na materialize :)

Dzięki za opinię :)
komentarz 9 grudnia 2015 przez Jan Wroblewski Początkujący (460 p.)
i dlaczego ten cennik, to takie nie eleganckie.
komentarz 9 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Gdzie cennik? o.O

Przebudowałem pro-website.pl jak narazie tylko strona główna ale już jest lepiej ;)
komentarz 9 grudnia 2015 przez Jan Wroblewski Początkujący (460 p.)
ooo teraz jest super, ale za duzo napisales na poczatku, troche mniej tego i przejzysciej
komentarz 9 grudnia 2015 przez Jan Wroblewski Początkujący (460 p.)

powiedz mi jeszcze co to jest 
prowebsite.js
materialize.min.js

Uzywam czasami wow.js, ale tych jeszcze nie widzialem

komentarz 10 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Procesie.ja to mój ja. A materiałowe.CSS to wklej w Google nazwę matetializecss i zobaczysz co to :) sorry na tel pisałem :)
0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez Werran Użytkownik (730 p.)
Przyjemna strona internetowa, zrobiona schludnie. Na mój gust rozciągnął bym troche bardziej menu tak by bardziej rzucało się w oczy. Mimo wszystko to Twoja strona i jest po prostu ładna :)
komentarz 4 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Dzięki za opinię :)
Odnośnie menu zazwyczaj stosuję że pasek pod menu jest na całą szerokość strony jednak tutaj wybrałem taki styl :) ogólnie się przyjął :) Zastanawia mnie tylko czy ludzi korzystają z możliwości otwierania menu na telefonach przesówając palcem z lewej strony na prawą :) ale to już chyba ich problem teoretycznie powinienem jakiś demek wyświetlić ale sobie daruję strona nie jest na duży format :) tylko entym "projektem" z leżącą strukturą html :)
0 głosów
odpowiedź 9 grudnia 2015 przez Hyperscade Użytkownik (640 p.)

! Do treści nie używa się nagłówków.

Dodatkowo ten thumb_up.

I osobiście wg. mnie te cienie nie wyglądają zbyt ładnie.

–2 głosów
odpowiedź 2 grudnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Strona jak strona, nic specjalnego. Kilka divow na krzyż, mobile  site + slider i to w sumie tyle.
komentarz 2 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
Napisałem prosta :)
Dostałem kilka pozytywnych uwag dlatego chciałem zobaczyć jak na większej publiczności wypadnie, i tak dzięki za opinię ;)
komentarz 2 grudnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Jest przejrzyście, ale tak na prawdę ciezko coś takiego ocenić, bo po za logiem- bo nie wiem ile się coś takiego robi, to strona do wykonania w ciągu 3-4h + trochę czasu na mobilną wersję, choć widziałem tam gotowy styl css więc pewnie i tak to jest gotowiec. Czas licząc  z wymyśleniem wyglądu.. bo jeżeli miałbym tą stronę zaprojektować na podstawie twojej- nic nie zmieniając to mylśe że nie wiecej jak godzina czasu.
komentarz 2 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
może nie tyle gotowiec, a nie wiem jak to nazywać ale z wykorzystaniem materialize, dopiero teraz planuję przejście na bootstrapa
komentarz 2 grudnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Nie ważne czy BS czy inny gotowy styl. Ważne, że sam nie pisałeś reguł dla wersji mobilnej, więc się tegoczepiłem.

Tak jak mówiłem, do skopiowania w godzinę czasu, z pomysłem 3-4h.
komentarz 3 grudnia 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
To co napisałeś jest dla mnie anty logiczne, większość ludzi krzyczy "nie wymyślaj koła na nowo" to dlaczego nie używać BS czy materialize? oferują gotowe gridy + sporo dodatkowych komponentów przez co tworzenie strony sprowadza siędo układanki podobnej do puzli musisz tylko przewidzieć odpowiednio zdaża mi się delikatnie rozszerzeć grid-a jak jest potrzeba, serio nie rozumiem powodu tej "przyczepki" co do czasu pisania pewnie masz rację ja nie jestem profesjonalistą i chcę iść w backend :) front end w początkach (jednoosobowa armia jak to powiedział Pan Mirosław w jednym z tutków o ile się mylę) muszę robić wszystko jednak liczę że w przyszłości nie będę musiał przejmować się frontendem :)

Podobne pytania

0 głosów
8 odpowiedzi 550 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2016 w Nasze projekty przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 306 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2017 w Nasze projekty przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 462 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2019 w Nasze projekty przez Marchiew Dyskutant (7,690 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...