• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Stworzenie zewnętrznego serwera TCP

Cloud VPS
0 głosów
176 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2015 w PHP przez Royd Obywatel (1,250 p.)
Witam,

Mój problem polega na tym, że chciałbym stworzyć zewnętrzny serwer TCP, który mogłbym zakodować.

Jak to wykonać?

Rzecz w tym, żę chcę aby np. z komórki przychodziły dane do serwera a serwer zamieszczał by przetwarzał i zamieszczał np. w bazie danych. Problem z serwerem TCP poprzez PHP jest taki, że najpierw trzeba owtorzyć strone hm... ten serwer nie działa 24h tylko jest właczany gdy klient zaloguje się na strone. Nie wiem jak może to inaczej wytłumaczyć proszę o odpowiedź.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 listopada 2015 przez MrMuniez Nowicjusz (160 p.)
Chcesz serwer w PHP na sockety by działał 24/h tak jak np jakiś program, czy że serwer sie uruchomi po wejściu uzytkownika na strone odbierze dane przez sockety i sie zamknie?
komentarz 3 grudnia 2015 przez Royd Obywatel (1,250 p.)
Dziękuję za odpowiedź,

Chce serwer, który będzie nasłuchiwał 24/h tak jak np. program zainstalowany na komputerze. Tylko, że nie mam możliwości przekierowania portu na mój komputer wiec chce założyć jakiś serwer, który będzie nasłuchiwał tak samo jak ten na komputerze czyli cały czas. Czyli klient przesyła dane serwer je przetwarza i zapisuje np. w bazie danych. Istnieja takie usługi w interenecie jak serwer TCP bądz UDP? (Nie musi to być w PHP)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 550 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2022 w C# przez muzyk Użytkownik (940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 555 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2018 w C# przez daniel500013 Użytkownik (850 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 522 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2018 w C i C++ przez ___Shell___ Nowicjusz (180 p.)

93,488 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,907 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...