• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[PROBLEM FONTELLO] Brak powiększenia ikon

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
284 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2015 w HTML i CSS przez BoodziooPL Początkujący (430 p.)

Witam, w ramach przerabianego kursu na youtube próbowałem podpiąć ikony z fontello do diva wszystko się udało ikony są widoczne niestety mam problem z powiększeniem może ktoś zobaczyć na kod i może uda się znaleść bląd, z góry dzięki za pomoc :) 

<div class="square">
			<div class="tile5">5</div>
			<div style="clear:both;"></div>

<div class="yt">
				<i class="icon-youtube" ></i>
			</div>
			<div class="fb">
				<i class="icon-facebook-squared" ></i>
			</div>
			<div class="Gplus">
				<i class="icon-gplus" ></i>
			</div>
			<div class="TW">
				<i class="icon-twitter" ></i>
			</div>
			<div style="clear:both;"></div>
		</div>

zmieniony fontello.css zgodnie z instrukcją na filmiku.

.icon-twitter:before { content: '\e800'; font-size: 76px; margin-top: 30px;} /* '' */
.icon-youtube:before { content: '\e801'; font-size: 76px; margin-top: 30px;} /* '' */
.icon-facebook-squared:before { content: '\e802'; font-size: 76px; margin-top: 30px;} /* '' */
.icon-gplus:before { content: '\e803'; font-size: 76px; margin-top: 30px;} /* '' */

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Sprobuj sobie tak roboczo zapisac cos takiego

<i class="icon-gplus" style="font-size:72px;" ><i>

i tak z pozostalymi ikonami...

albo zrob sobie w cssie nowa klase np.  .ico-font i dodaj tam font-size...

nastepnie po spacji dopisz ta nazwe klasy... cos takiego

... class="icon-gplus ico-font" ...
komentarz 29 listopada 2015 przez BoodziooPL Początkujący (430 p.)
Dzięki jeden problem rozwiązany fonty się powiększyły ale nie ma opcji teraz za nic ich wyśrodkować, dawałem juz text-algin:center; margin-top:30px; vertical-algin:middle; już też ustawiałem i nic z tych rzeczy nie działa, sorry za błache pytania ale dopiero zaczynam przygodę z HTML :P
komentarz 29 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Sprobuj dodac nie do ikon text-align: center; tylko dla tych klas w ktorych te ikony sa np. yt, fb i tak dalej poniewaz jak dodasz wysrodkowanie do ikonki to nie zadziala bo nie ma ta ikonka w sobie innych elementow na ktorych wysrodkowanie mogloby zadzialac...nie wiem jak tu jeszcze inaczej i najprosciej Ci to objasnic... niech bedzie taki przyklad.. masz kontener a w srodku tego kontenera masz np. 4 mniejsze.. Ty tu jestes szefem.. ten duzy kontener to kierownik.. Ty jako szef  wydajesz polecenie " male maja byc ustawiane na srodku "zatem kierownik  wydaje im komende aby ustawily sie na srodku.  Mysle ze chyba wmiare dobrze Ci to objasnilem... Przekladajacto na twoj kod to kierownikami sa divy z klasami yt, fb i tak dalej a podwladnymi kierownikow sa ikonki...
0 głosów
odpowiedź 29 listopada 2015 przez PietaS Bywalec (2,570 p.)
Masz problem to znaczy że co się  dokładnie dzieje ?
komentarz 29 listopada 2015 przez BoodziooPL Początkujący (430 p.)
tak jak napisałem nie powiększają sie. (zostają w domyślnych rozmiarach.)
komentarz 29 listopada 2015 przez saliwan22 Gaduła (3,110 p.)
Miałem ten sam problem ale użyłem porostu paddingu innej opcji nie ma.(przynajmniej tak mu się wydaje. Zadałem o to pytanie jakieś 2/3 dni temu i z chłopakami z forum nic nie wykminiliśmy)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 195 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 3 marca w HTML i CSS przez New Light Początkujący (380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 233 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2018 w HTML i CSS przez DreaM Użytkownik (840 p.)

92,973 zapytań

141,937 odpowiedzi

321,173 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...