• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

W phpmyadmin nie mam do zaznaczenia opcji autoinkrementacji.

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
1,377 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2015 w SQL, bazy danych przez Widemo Użytkownik (920 p.)
WItam mam darmowy hosting na hostinger.pl i mam pewien problem. Otoz chce stworzyc table z 8 polami i jednym kluczem podstawowym autoinkrementowanym lecz niestety nie mam tej opcji do zaznaczenia. Moim pytaniem jest czy da sie to jakos zastapic lub ustawic inaczej?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
wybrane 28 listopada 2015 przez Widemo

Najlepsza

Cześć. 

Masz opcje autoincrement - patrz na screen... 

http://s1.fotowrzut.pl/N7SKE0ZP50/1.jpg

komentarz 28 listopada 2015 przez Widemo Użytkownik (920 p.)
Własnie ja nie mam tego pola . Jakbym miał to bym nie dodawał pytania.
komentarz 28 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Hmm.. a to dzwine :/ Fakt, że hostinger ostatnio (jakoś od 2 miesięcy wstecz albo i nawet więcej ) się psuje - tak to ładnie nazwijmy... ciągle jakieś problemy - zmiana ft'pa, przekroczenia a to cpu a transferu chodź u mnie to jest nie możliwe bo nie mam bardzo dużo użytkowników żeby tak się działo... kiedyś plan darmowy był świetny wszystko ładnie działało beż żadnych problemów... teraz nawet na premium podobno praca nieraz nie jest komfortowa - moj nauczyciel tak twierdzi bo wykupywał u nich taki plan i ma jakieś też z nimi problemy... ale nie ważne... W każdym bądź razie spróbuj stworzyć tabelę tak jak zaproponował Ci (mowmiheniek) albo pobierz sobie ten plik, który przygotowałem dla Ciebie: http://www12.zippyshare.com/v/mhgUcQ6r/file.html otwórz go w np. notepad++ i pozmieniaj nazwy kolumn na własne oraz nazwe całej tabeli i zaimportuj plik sql'a w panelu phpmyadmin na hostingerze ;) Powinno pomóc ;)
+3 głosów
odpowiedź 28 listopada 2015 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)

Wchodzisz w zakładkę SQL i wpisujesz:

CREATE TABLE twojatabela (
     id MEDIUMINT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
     cos CHAR(255) NOT NULL,
     cos2 CHAR(255) NOT NULL,
... (i tak wklepujesz te 7 pól) 
     PRIMARY KEY (id)
);
komentarz 28 listopada 2015 przez Comandeer Guru (607,060 p.)
I to jest najlepsza odpowiedź! Wypada znać chociaż podstawy SQL zanim się zacznie używać pma.
+1 głos
odpowiedź 28 listopada 2015 przez migacz100 Mądrala (5,410 p.)
Masz tylko twój ekran jest za mały. Oddal ekran przeglądarki. (crtl + scroll)
komentarz 28 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)

migacz100  Z początku też o tym pomyślałem, że tak ma bo może pracuje na lapku - kiedyś też tak miałem ale zorientowałem się i przewinąłem sobie ekran i zaznaczyłem checkbox'a A_I ... :D

komentarz 28 listopada 2015 przez Widemo Użytkownik (920 p.)
Dziekuje za odpowiedz. Problem udalo mi sie rozwaizac przez przypadek. Bylo to spowodowane tym ze zawsze pracuje na monitorze 16x9 a dzis musialem na 4x3 i poprostu z nieuwagi nie zauwazylem

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 271 wizyt
pytanie zadane 22 października 2020 w SQL, bazy danych przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 1,287 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 280 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2020 w SQL, bazy danych przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)

93,385 zapytań

142,384 odpowiedzi

322,540 komentarzy

62,745 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...