• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Obrazek przykleja się nie z tej strony co trzeba

Object Storage Arubacloud
+4 głosów
187 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez Tsaju Użytkownik (820 p.)

Witam, postaram się to napisać jak najkonkretniej a więc swoje dzieło mam na stornie 

http://testowaniestron-tsaju.keed.pl/#

 

i chodzi o ten domek ze strzałką (tzw. arrow) i nie wiem czemu ale dając float:right daje mi go z lewej strony buttonu zamiast z prawej czemu tak jest? jak bym coś niekonkretnie napisał proszę pytać. Ten domen ze strzałką ma być w prawym dolnym rogu tego pomarańczowego banneru :) 

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
wybrane 13 kwietnia 2015 przez Tsaju
 
Najlepsza
Do .arrow {  } dodaj "position: absolute; right: 0px; bottom: 0px"

a do .banner {  } dodaj "position: relative;"
komentarz 13 kwietnia 2015 przez Tsaju Użytkownik (820 p.)
Wielkie dzięki :
0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez niezalogowany
Daj kod CSS tu html nie wiele mówi :)
0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez Tsaju Użytkownik (820 p.)
.body {
	width:auto;
	max-width:960px;
	background: url('../gfx/bg.png') top center repeat-x;
	margin: 0 auto;
}

.logo {
float:left;
margin-top:6.6%;
margin-left:4.6%;}

.banner {
background-image: url('../gfx/banner.png');
float:right;
width:470px;
height:131px;
}
.banner img {
float:left;
margin-left:10px;
height:36px;
width:42px;}
.banner p {
float:left;
margin-left:9px;
margin-top:8px;
font-size: 14px;
color: #ffffff;
font-family: Myriad Pro Light SemiExtended;}
.banner h1 {
float:left;
margin-left:22px;
margin-top:9px;
font-size: 13px;
color: #ffffff;
font-family: Myriad Pro Light SemiExtended;}
.banner span {
color: #0f364d;}
.banner nav {
float:right;
margin-right:149px;
margin-top:4px;
line-height:13px;}
.banner nav li {
font-size: 11px;
color: #ffffff;
font-family: Myriad Pro Light SemiExtended;}

.box_2_column {
float:right;
margin-top:13px;
margin-right:94px;
}
.box_2_column div {
background:url('../gfx/buttons.png');
height:20px;
width:59px;
		display: inline-block;
		text-align: center;}
.box_2_column div a {
text-decoration:none;
font-size: 11px;
color: #ffffff;
font-family: Myriad Pro Light SemiExtended;
text-align:justify;
text-bottom:center;}
.arrow {
float:right;}

#menu {
margin-right:47px;
font-size: 13px;
font-family: Myriad Pro Light SemiExtended;
  padding: 0;
  text-align: left;
  height: 61px;
  clear: both;
  float: right;
}
.aktual {
  border: 0;
  border-bottom: 5px;
  border-style: solid;
  border-color: #FFFFFF;
}
#menu a {
color:#5f5f5e;
text-decoration:none;
margin-right:30px;
  margin-bottom: 12px;
  padding-top: 20px;
  padding-bottom: 20px;
  float: left;
}
#menu a:hover{
border:0;
border-bottom:3px;
border-style:solid;
border-color:#f98e1a; 
color:#f98e1a}
.omnie {
float:left;
both:clear;
margin-left: 446px;
margin-top:56px;
}		
.omnie h1 {
color:#ff7700;
font-size:20px;
font-family:"Myriad Pro Light SemiExtended";
}	
.omnie img {
float:left;
width:49px;
height:1px;
margin-left:28px;
margin-top: 7px;
}	
.box_3_column {
margin-left:94px;
float:left;}
div.box_3_column div {
padding:44px;
		width:180px;
		display: inline-block;
		text-align: center;}
		div.box_3_column div h2 {
		font-size:20px;
font-family: "Myriad Pro Light SemiExtended";
color:#fd861f;
margin-top:17px;
		}
		div.box_3_column div p {
		font-size:13px;
font-family: "Myriad Pro Light SemiExtended";
color:#393939;
margin-top:13px;
		}

.opis {
background: url(../gfx/border-opis.png);
float:left;
width:100%;
height:257px;
margin-top:66px;
}
.opis img {
float:left;
height:63px;
width:48px;
margin-left: 132px;
margin-top: 101px;
}
.opis p{
margin-left:102px;
margin-top: 28px;
float:left;
width:510px;
font-size:15px;
font-family: "Myriad Pro Light SemiExtended";
color:#ffffff;}
div.box_4_column div {
float:left;
		width:auto;
		display: inline-block;
		padding:42px;
		}
		div.box_4_column div:first-of-type {
		margin-left:98px;}
		div.box_4_column div img:nth-of-type(2) {
		margin-left:40px;
		margin-top:9px;}
		div.box_4_column div img:nth-of-type(3) {
		margin-top:9px;
		margin-left:29px;}
		
		div.box_4_column div p {
		margin-top:14px;
		margin-left:25px;
		font-size:13px;
color:#575757;
font-family: "Myriad Pro Light SemiExtended";
		}

 

Proszę bardzo oto kod CSS (ale zbadaj stronę czy coś takiego pokazuje co jest w css)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 368 wizyt
–5 głosów
5 odpowiedzi 361 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 150 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,555 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,559 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...