• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JS nowe okienko + POST

Object Storage Arubacloud
0 głosów
155 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2015 w JavaScript przez Miki Bywalec (2,480 p.)

Witam. Jestem początkujący więc nie krzyczcie głośno
Od 2 dni szukam po forach odpowiedzi i nie znalazłem nic bo by mi pomogło więc zwracam się do was o pomoc. Pewnie odpowiedź jest banalna ale nie mogę na nią wpaść :(

1. Chcę zrobić otwierające się okno po naciśnięciu przycisku
2. Do w/w okna (okienko1.php) w chwili otworzenia powinna zostać przesłana zawartość z <strong>$id </strong>(chwilowo wpisałem 999 aby sprawdzić czy wogóle działa, ale nie chodzi ani z 999 ani z $id)

Nie wiem co zepsułem, że nie wysyła do pliku okienko1.php
W pliku index.html przeładowuje się na okienko1.php i odczytuje dane prawidłowo

Będę wdzięczny za pomoc i z góry dziękuję

index.html


<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<script language="JavaScript">
		function WinOpen() 
		{
		   msg=open("okienko1.php","DisplayWindow","left=150, top=150, width=500, height=500, toolbar=0, resizable=1");	   
		}
	</script>	
	
</head>
<body>

<?php
	
	$id = 10;
	 
?>

	<form action='okienko1.php' method='post' onclick='WinOpen()' >	<!-- usunac okienko1.php -->					
		<input type='text' name='id' value='999' />  <!-- docelowo zamiast 999 ma byc $id -->			
		<input type='submit' name='edytuj' value='Edytuj' />			
	</form>
		
</body>
</html>

 

okienko1.php

<?php
	
	$id = $_POST['id'];
	
	echo $id;
	
	// c.d strony w php
	
?>

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 25 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)

Hej nie wierm czy dobrze Cię zrozumiałem, ale napisałem tak na "faście" taki kawałek kodu dla Ciebie: 

plik index.php 

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Twoja strona </title>
    </head>
    <body>
       
        <form method="post" action="window1.php" target="_blank">
            <input type="text" name="id">
            <button type="submit">Pokaż okno</button>
        </form>
        
    </body>
</html>

 

plik window1.php:

 

<script>
    
var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=200, height=100");
myWindow.document.write("<p>To jest moje przesłane id:  <?php echo $_POST['id']; ?></p>");

</script>

 

komentarz 26 listopada 2015 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Dokładnie o taki efekt mi chodziło. Wielkie dzięki

 

PS. Przydało by się usunąć komunikat o blokowaniu wyskakujących okienek ale i tak jest git ;) Jak zdobędę większą wiedzę to pobawię się i z komunikatami :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 253 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 837 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 1,541 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2015 w C i C++ przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)

92,550 zapytań

141,392 odpowiedzi

319,519 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...