• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy Mysql jest w pełni darmowe

+5 głosów
3,812 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2015 w Offtop przez Ekwueme Obywatel (1,710 p.)
Czy mysql jest w pelni darmowe przeglondajac internet natrafilem na kilka watkow ze mysql nie jest dokonca darmowe jesli nie czy postgresql jest dobra alternatywą

5 odpowiedzi

+6 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
wybrane 13 kwietnia 2015 przez Ekwueme

Najlepsza
MySQL oraz phpMyAdmin jest darmowe.

Z tego co czytałem płatna wersja występuje tylko w przypadku modyfikowania kodu źródłowego MySQL.
komentarz 13 kwietnia 2015 przez Ekwueme Obywatel (1,710 p.)
A postgresql jest dobrym pomyslem do uzywania slyszalem wiele opini ze jest lepszy ale niemoglem znalesc darmowego serwera www na ktorym muglbym go wyprubowac
komentarz 13 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
Ogólnie Postgresql ma więcej funkcji, jednak ciężko dostać na darmowych serwerach. Na początek spokojnie możesz używać MySQL.

Tu masz opisane wady i zalety PostgreSQL: http://pl.vs.wikia.com/wiki/MySQL_vs_PostgreSQL
komentarz 13 kwietnia 2015 przez Ekwueme Obywatel (1,710 p.)
Niechodzi ze musi to byc darmowy serwer szukalem darmowego bo niemamjakiegos pomyslu ciekawego na ktory bym mugl kupic serwer a na same testy mnie niestac poniewaz sam jeszcze nie zarabiam zeby rozucac pieniadze dzieki za odpowiedz a do tematu jeszcze wruce kiedys poniewaz niewydaje mi sie zlym pomyslem odejsc od standardowych rozwiazan poniewaz bylem sceptycznie nastawiony do linux a po znalezieniu odpowiedniej dystrybucj do windows wracam tylko kiedy jestem do tego zmuszony bo niemoge tego zrobic w linux a tu moze bedzie podobnie
1
komentarz 13 kwietnia 2015 przez Harsay Pasjonat (23,640 p.)

Możesz się przyjrzeć MariaDB - jest to bardzo ciekawa alternatywa dla MySQLa.

+1 głos
odpowiedź 21 września 2020 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Czy dziś, 5 lat później od momentu powstania tego wątku, MySQL jest darmowe?

( nie mogę znaleźć linku do darmowej wersji ).
komentarz 21 września 2020 przez Chlipchlip Użytkownik (850 p.)
Kilka dni temu instalowałem MySQL oraz phpmyadmin na moim serwerze prywatnym. Więc jest nadal darmowy ;D
komentarz 21 września 2020 przez Wiciorny Ekspert (282,390 p.)

@reaktywny, Tak jest darmowe, doatkowo Pg4 admin do PostgreSQL też jest darmowy aktualnie w wersji podstawowej, która do projektów nie komercyjnych w 100% starcza 

1
komentarz 21 września 2020 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
ok,  widzę już.....LOL Teraz to się nazywa Community :) Nie wiem dlaczego wcześniej nie znalazłem tego:

https://dev.mysql.com/downloads/installer/
0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
Tak Baza danych MySQL i panel do zażądzania bazą jest w 100% darmowy
komentarz 30 marca 2017 przez lukas$ Gaduła (3,390 p.)
Xampp wykorzystuje baze danych i MySQL i ten program jest darmowy.

Na serwerze te aplikacje są darmowe.
0 głosów
odpowiedź 22 września 2020 przez pvalue Dyskutant (8,780 p.)
MariaDB jest darmowy (open source'owa odmiana MySQL)  natomiast MySQL jest płatny od jakiegoś czasu
0 głosów
odpowiedź 22 września 2020 przez aswarola8 Nowicjusz (140 p.)
Witam, chcę wiedzieć, jak używać pilota MySQL i się do niego zalogować. Zastanawiałem się więc, czy to ich hosting, który zapewnia zdalne logowanie do MySQL za darmo. a także nie wymaga informacji o karcie. Nie obchodzi mnie, ile miejsca dają. Ale po prostu chcę się nauczyć go używać. Rozważ, że mam serwer mysql i chcę odczytać bazę danych moich witryn z laptopa. .. Dzięki za pomoc
komentarz 22 września 2020 przez Wiciorny Ekspert (282,390 p.)
sformatuj to pytanie :) to prędzej uzyskasz odpowiedź!
Tak odbiegając od sedna : https://www.smarthost.pl/blog/dlaczego-zezwolenie-zdalne-polaczenie-mysql-zlym-pomyslem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 386 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2022 w Sieci komputerowe, internet przez NewbieProgrammer Początkujący (480 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 1,089 wizyt
pytanie zadane 12 października 2018 w Systemy operacyjne, programy przez User007 Bywalec (2,420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 6,804 wizyt

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,997 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...