• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Xampp Działa lecz nie wyświetla prawidłowo witryny , Co robić ?

Fiszki IT
Fiszki IT
0 głosów
1,731 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2015 w SQL, bazy danych przez Dejw Nowicjusz (120 p.)

Witajcie. Potrzebuje waszej pomocy.

Mianowicie, przerabiam właśnie "3 odcinek kursu HTML" pana Mirosława i zainstalowałem serwer lokalny(xampp) na swoim komputzerze.(zaznacze że dopiero zaczynam swoją przygodę z programowaniem i proszę o wyrozumiałość) Problem w tym że jak przerzuce folder

"www"(C:\xampp\htdocs\www)

na serwer to po wpisaniu frazy "localhost/www" w przeglądarkę zamiast strony wyskakuje :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powinna juz w tym momencie wyskoczyć stronka .Natomiast jak wpisze adres z "index.htm" to owszem pojawia się strona, ale bez tła, z "zepsutymi" linkami itp, po prostu nie taka jaka być powinna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natomiast jeśli odpalam bez użycia serwara wszystko jest w najlepszym porządku.

Mógł by mi ktoś wyjaśnić zaistniałą sytuację ?

z góry dziękuje i pozdrawiam smiley

 

 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 24 listopada 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (163,920 p.)
Nazwałeś plik ze stroną intex.html :D
komentarz 24 listopada 2015 przez argeento VIP (109,140 p.)
: DDDDDDDDDDD
komentarz 25 listopada 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (163,920 p.)
A co do CSS to w tym na XAMPP nie ostylowałeś linków :)
+1 głos
odpowiedź 24 listopada 2015 przez argeento VIP (109,140 p.)
edycja 24 listopada 2015 przez argeento

Tymczasowo spróbuj zrobić tak:

C:\xampp\htdocs\​ stwórz plik o nazwie .htaccess (Upewnij się, że system nie dodał Ci automatycznie rozszerzenia .txt. Windowsowy exprorer pewnie będzie miał problemy ze stworzeniem czegoś takiego. Najlepiej zapisac taką nazwę pliku w jakimś 'programistycznym' edytorze.) Do .htaccess wklej: 

DirectoryIndex index.php index.pl index.cgi index.asp index.shtml index.html index.htm \
	default.php default.pl default.cgi default.asp default.shtml default.html default.htm \
	home.php home.pl home.cgi home.asp home.shtml home.html home.htm
	

A nietymczasowo - podeślij co masz w confingu apache 

 

Białe tło to pewnie źle podlinkowany któryś css : )

Edit: Rozwiązanie napisał Eryk Andrzejewski : DD

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 795 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 503 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2015 w Offtop przez Mateusz11 Pasjonat (22,950 p.)
+2 głosów
4 odpowiedzi 14,755 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2015 w SQL, bazy danych przez Davv Nowicjusz (240 p.)
Porady nie od parady
Nie wiesz jak poprawnie zredagować pytanie lub pragniesz poznać którąś z funkcji forum? Odwiedź podstronę Pomoc (FAQ) dostępną w menu pod ikoną apteczki.FAQ

84,757 zapytań

133,559 odpowiedzi

295,985 komentarzy

56,012 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...