• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pytanie dla znawców Visuala

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
351 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2015 w C# przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Witam, mam techniczne pytanie, które mnie trapi, wcześniej uważałem że musi tak być, teraz akurat niekoniecznie.
Bawię się, uczę ASP.NET MVC, jednak mam problem, który polega na tym, że działanie Visuala jest bardzo wolne.
Mianowicie, sama kompilacja trwa dosyć długa, a generowanie widoku potrafi trwać nawet kilka minut, w brew pozorom jest to dosyć męczące , ponieważ chcąc nanieść lekkie poprawki tracę stosunkowo bardzo dużą ilość czasu.

Stąd pytanie, czy da się usprawnić pracę visuala czy też może jest to uwarunkowane czynnikami sprzętowymi.
(MVS Express 2013 for Web)

Pozdrawiam serdecznie.

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 grudnia 2015 przez achilles147 Dyskutant (9,580 p.)
Raczej niestety jest to uwarunkowane czynnikami sprzętowymi. Co Ci moge polecić to kupić sobię dysk SSD i na nim mieć zainstalowanego visuala. Różnica jest nieziemska sam przetestowałem :) (no i wiadomo że ram tez jest ważny, z minimum 4 gb wypadało by mieć).
komentarz 1 grudnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Świetny pomysl :) dzięki bo najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej
Jaką kartę polecasz ?
+1 głos
odpowiedź 1 grudnia 2015 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Niestety tak to badziewie działa i chyba tylko zainstalowanie Visuala na SSD może pomóc.
W sumie sam głównie z tego powodu dość mocno się zniechęciłem do wszelkich rozwiązań w .NET wszystko działa wolno, nie wiadomo z jakiej przyczyny w innych technologiach jakoś dało się to rozwiązać i nie trzeba godzinami czekać na odpalenie serwera.
komentarz 1 grudnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
No taa na bank... odpal sobie android studio to pogadamy;]
komentarz 1 grudnia 2015 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Nie zamierzam, po za tym miałem na myśli głównie technolgie webowe, bo właśnie o jednej z nich autor tematu pisze.
+1 głos
odpowiedź 1 grudnia 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,690 p.)
Dokładnie tak samo jak powiedzieli przedmówcy, warto zainstalować na SSD, na komputerze stacjonarnym mam SSD i 16gb RAM śmiga jak marzenie ale na uczelnie mam laptopa z SSD i 8gb i też nie narzekam.  Na HDD działało o wiele gorzej.
komentarz 1 grudnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Hmm, a jakaś konkretną kartę polecasz  ?
komentarz 2 grudnia 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,690 p.)
To znaczy jaką karte? Chodzi o dysk SSD
komentarz 2 grudnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Tak, wiem :P a napisalem kartę :P
Widziałem że Kingston ma całkiem dobre, natomiast zmiana dysków w laptopie jest dość problematyczna
Czy ja wiem czy problematyczna wykrecasz jeden wkładasz drugi.
Mam kingstona ale one potrafia być problematyczne lepiej SanDisk, Intel lub Plextor.
Jasne, tylko musiałbym zainstalować najlepiej win 10 na SSD, wtedy wszystko byłoby jak należy :D
Wcale nie ja mam Win 7 na stacjonarnym i Win 8.1 na laptopie i jak się ustawi dobrze to smiga jak należy (moim zdaniem win 10 na chwile obecną ta śmieć). Tylko trzeba pamiętać że SSD najlepiej zapełnać maks do 3/4 pojemności.
Trochę śmieć, ale wydajny :P
No właśnie,dlatego trzeba sporo kasy wyłożyć na taki dysk, więc bardziej opłaca się kupno nowego lapka z tym dyskiem, w moim przypadku :P
0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Dzięki Panowie za podpowiedź, to jest myśl :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 391 wizyt
pytanie zadane 31 października 2018 w C# przez Antero00 Gaduła (3,670 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 305 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 546 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2017 w C# przez Unidentified Początkujący (260 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,411 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...