• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy wybrać Windows 10? [ankieta]

Cloud VPS
0 głosów
637 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Skill Użytkownik (910 p.)
edycja 18 listopada 2015 przez Skill

Witam! Mam problem, ponieważ nie wiem, czy uaktualnić mój system do Windows 10?

I dziękuje za udział w ankieciesmiley

Możliwe odpowiedzi:
Tak (34 głosów, 57%)
Nie (26 głosów, 43%)

4 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 18 listopada 2015 przez niezalogowany
wybrane 18 listopada 2015 przez Skill

Najlepsza
Pewnie, jak najbardziej! Mnie osobiście 10 podoba się o wiele bardziej niż 8/8.1, albo jakikolwiek inny Windows (no, może 7 ma też fajny wygląd, ale wiadomo, że 10 jest o wiele lepsza, wygląd nie jest ważny, ale i tak mnie się podoba ;)). Na 10 wszystko mi działa, nie mam żadnych zastrzeżeń, śmiga. Tylko dla pewności sprawdź, czy twój komp 10 utrzyma, bo niektóre komputery mogą być za słabe. Ale powinieneś być z 10 dumny :) Jak chcesz jeszcze poznać inne opinie na temat W10 (prawie jak W11 :F), to wpisz sobie w wyszukiwarce forumowej ,,windows 10". Możesz się niektórymi odpowiedziami zniechęcić, ale zwykle są to opinie świeżo po wydaniu 10, więc chyba nie masz się czym martwić ;)

Edit: właśnie! Jeszcze coś: DirectX12 ;) Materiał z kanału YT "TVGRYpl" http://youtube.com/watch?v=ExtFkex8oZ8
komentarz 18 listopada 2015 przez Skill Użytkownik (910 p.)
A jak to sprwdzić?
komentarz 18 listopada 2015 przez niezalogowany
Nooo, ja mam na przykład Della i to można po prostu sobie sprawdzić na stronie Della, który model jest gotowy do aktualizacji. Ten sposób jest albo dla ostatecznego upewnienia się, albo dla tych, którzy nie są pewni, czy ich komputer jest na to gotowy. Znasz specyfikację swojego komputera, wiesz co jest czym? Jak się odrobinkę znasz, to raczej będziesz wiedział, czy 10 jest odpowiednia. Jak nie wiesz, to najpierw sprawdź, czy jest taka opcja sprawdzania na stronie firmy twojego kompa, a jak nie ma, to może napisz specyfikację (RAM, procesor itp.). Spróbuję coś doradzić :)

Podam model Lenovo G50-30

I nie wiem czy to ma znaczenie, że pisze że jest zgodny z mojm komputeremlaugh

Aha, no to git, skoro tak pisze, to nie powinno być żadnych problemów :) A model jest całkiem przyzwoity ;)
No to super :)
Za jakiekolwiek szkody wywołane aktualizacją nie odpowiadam :D
Ok :D Najpierw zajnstaluje na starym kompie :P I jeszcze pytanie czy ściągać instalator z oficjalnej strony czy instalować z poziomu pulpitu?
Hm, jeśli masz znaczek Windowsa w pasku powiadomień, to zainstaluj po prostu z paska, nie ma co kombinować ;) Ja instalowałem 10 tak, że na początku nie chciałem powiadomień o 10 (po kupnie nowego kompa), a potem zdecydowałem się zainstalować, ale tego znaczka właśnie nie było. Więc znalazłem na internecie http://www.dobreprogramy.pl/Rozwiazujemy-glowne-problemy-z-aktualizacja-do-Windows-10,News,65168.html że muszę w konsoli wpisać wuaclt.exe /updatenow i tak zainstalowałem W10 :) Jak masz znaczek, to śmiało, wciskaj ;) Jak nie, to chyba lepiej normalnie instalator ze strony. Ale mój sposób też powinien normalnie zadziałać ;)
komentarz 19 listopada 2015 przez Skill Użytkownik (910 p.)
A czy windows 10 jest stabilny
komentarz 19 listopada 2015 przez niezalogowany
Hm, to już byś musiał sprawdzić na Google, bo ja wiem tylko, że lepiej nie instalować od razu po premierze, ale ja zainstalowałem jakiś miesiąc później i ja żadnych uwag nie mam. Teraz już jest dawno po premierze, więc małe niedoróbki powinni chyba już naprawić, ja mówię, u mnie żadnych problemów nie było. Niestety, nie możesz tylko na mnie polegać ;)
+1 głos
odpowiedź 18 listopada 2015 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Właściwie to nie znamy drugiej opcji, zastosowania systemu i specyfikacji, pod jaką będzie stawiany ów system - trudno powiedzieć.
0 głosów
odpowiedź 23 listopada 2015 przez Mik.rootsrockriot Nowicjusz (180 p.)

Moim zdaniem jest to Windows 8 na PC. Gdyż pierwotnie była robiona na urządzenia mobilne. Poza tym słyszałem iż niektóre program są niekompatybilne z nowym systemem co jest oczywiste. Win10 to głównie zmiana interfejsu. Jestem na nie, ale uprzedzam że to jest tylko moje subiektywne zdanie. wink

0 głosów
odpowiedź 23 listopada 2015 przez in4mat Bywalec (2,600 p.)
Proponowałbym czystą instalację Windows 10 jak już a nie uaktualnienie. Sam zrobiłem to 2 i komputer chodził jak czołg, włączał/wyłączał się bardzo długo, przez co go po prostu usypiałem. Nie wiem tylko czy występowało to tylko na moim komputerze czy inni mieli podobne problemy. Rozmawiałem ze znajomym, który zrobił czystą instalację i Windows 10 chodzi u niego całkiem dobrze.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,110 wizyt
pytanie zadane 29 września 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Kaduq Użytkownik (780 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 420 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 6,174 wizyt

93,481 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,758 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...