• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows bez bootmgr i recovery [laptop]

Cloud VPS
+1 głos
209 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2015 w Systemy operacyjne, programy przez typowyAndrzej Nowicjusz (210 p.)
Mam problem, na laptopie padł mi system i nie mogę odpalić nawet recovery żeby przywrócić system. Wyskakuje błąd o braku BOOTMGR, nie mam płyty z Windowsem bo sys. był już zainstalowany.

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2015 przez Amashadi Nowicjusz (220 p.)
Niestety, ale prawdopodobnie jedyną Twoją nadzieją jest płyta z instalatorem :( Polecam ściągnąć instalkę wypalić na płycie lub pendrive i zainstalować system. Podczas instalacji podać klucz znajdujący się na obudowie laptopa, żeby wszystko było cacy :-).
0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)

Możliwe, że masz na dysku partycję recovery, z której możesz na nowo zainstalować system. Uruchamianie systemu z tej partycji powinno być włączane wprzez jakiś klawisz typu F9 (zależy od producenta) podczas pracy BIOS'u.

Jeżeli nie masz tej partycji, to powinno dać radę pobrać Windows ze strony MS i wypalić na płycie. Tylko pobierz odpowiednią wersję, aby licencja działała.

PS Tylko pamiętaj o backupie ważnych danych. smiley

0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2015 przez Newtonik Gaduła (3,660 p.)
Najlepszym sposobem jest oryginalna płytka z systemem może być nawet z XP. Sam miałem z tym problem I tak zrobiłem. Możesz też zrobić partycje w GParted to też może pomóc.
0 głosów
odpowiedź 17 listopada 2015 przez Grzesiek Eleryk Mądrala (6,820 p.)
Paragon Rescue.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,884 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 235 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 1,124 wizyt

93,464 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,730 komentarzy

62,844 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...