• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoże mi ktoś ogarnać ajax'a?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
189 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2015 w JavaScript przez human122 Nowicjusz (140 p.)

Witam!

Mam pewien problem. Otóż chciałem dodać sobie to mojej stronki "pjax" tak aby zamiast odświeżania całej strony odświeżał się tylko element blokowy. Przeglądając inne tematy dowiedziałem się że najłatwiej skożystać z tego sposobu: https://github.com/defunkt/jquery-pjax#standalone

Podobno jest najprostrzy aczkolwiek chyba nie jestem jeszcze na tyle wtajemniczony aby dokonać dołączenia owej biblioteki czy jak to się tam fachowo nazywa :)

Z tego co wyczytałem moim super angielskim muszę dołączyć do strony bibliotękę jQuerry wkleiłem więc takie linie:  

  <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
  <script src="//code.jquery.com/ui/1.11.4/jquery-ui.js"></script>

Następnie dodaję linijkę ze stroy pjax'a:

curl -LO https://raw.github.com/defunkt/jquery-pjax/master/jquery.pjax.js

Otóż moje pytanie jest nastepujące: czy poprawie dołączyłem ową biltiotekę? Chciałbym też wiedzieć jakim poleceń użyć żeby uzyskać pożądany efekt.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

PS. Nigdy nie bawiłem się z jQuerry i pjax'em.
 

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 listopada 2015 przez furas Maniak (53,800 p.)
curl -LO jakiś_adres    to komenda do ściągnięcia pliku na dysk lokalny (za pomoca programu `curl`) do katalogu ze swoim projektem - a nie coś co należy dodać do strony.

Po ściągnięciu należy dodać do strony (podobnie jak jquery) komendą

`<script src="sciezka_do_pliku"></src>`
0 głosów
odpowiedź 15 listopada 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Zrób tak, jak furas mówi. Dodatkowo niepotrzebnie załączasz jQuery UI - samo jQuery wystarczy.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 801 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2016 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 178 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2019 w PHP przez trixter310 Obywatel (1,440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 185 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2018 w PHP przez kamiz Obywatel (1,010 p.)

92,551 zapytań

141,397 odpowiedzi

319,527 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...