• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

XAMPP czy Microsoft SQL Server?

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
1,831 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2015 w SQL, bazy danych przez Commander300 Nowicjusz (200 p.)
XAMPP czy Microsoft SQL Server lepszy na dłuższą metę? Co wykorzystuje się częściej w firmach? Jakie są główne wady i zalety obu programów?

3 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 14 listopada 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,470 p.)
wybrane 15 listopada 2015 przez Commander300

Najlepsza
Jak możesz zapytać czy XAMPP czy Microsoft SQL Server jest do czegoś lepszy? To tak jakbym zapytał przykładowo Chrome czy GIMP? Notepad++ czy Paint?

Dajesz porównania zupełnie bez sensu, tego się nie da porównać. XAMPP to pakiet zawierający Apache, PHP, MySQL i kilka jeszcze innych rzeczy. A MS SQL Server jest systemem zarządzania bazą danych. No i co tu chcesz porównać jak te dwie rzeczy nie mają ze sobą NIC wspólnego? Jakbyś zapytał MySQL czy MS SQL Server to jeszcze byłoby coś a tak to nie mam pojęcia o co Tobie chodziło.
komentarz 14 listopada 2015 przez Commander300 Nowicjusz (200 p.)
Wybaczcie, jestem nowicjuszem i coś mi się rozsypało. Myślałem, że i XAMPP i MS SQL Server służą do zarządzania bazami danych. i nie chodziło mi konkretnie o Xamppa tylko później o phpMyAdmina.
komentarz 14 listopada 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,470 p.)
Wybaczam, ale jeśli chodziło o phpMyAdmin to dalej nie wiem jak mam na to odpowiedzieć. MySQL i Microsoft SQL Server są systemami zarządzania bazą danych. A phpMyAdmin jest jakby to powiedzieć dodatkiem który umożliwia łatwiejsze operacje na bazie w środowisku graficznym. I teraz jak tu to porównać? Sam phpMyAdmin jest nic wart bo nie posiada w sobie przecież bazy, jak nie będzie MySQLa to nic nie zrobisz. W dalszym ciągu nie wiem więc co z tym zrobić.
Oooooo. I tą odpowiedzią wyjaśniłeś mi coś czego nie rozumiałem. Dzięki wielkie! Czyli siłą rzeczy muszę zainstalować MS SQL Server
komentarz 14 listopada 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,470 p.)
Zależy co chcesz zrobić, jeśli chcesz mieć MS SQL Server no to tak musisz go zainstalować. Jeśli chcesz mieć MySQL to też musisz go zainstalować. I dodatkowo do MySQLa możesz sobie zainstalować phpMyAdmin aby móc łatwiej pracować na tej bazie czy coś. Skoro rozjaśniłem coś to się cieszę.
+2 głosów
odpowiedź 14 listopada 2015 przez niezalogowany
Wybierz Paint!
0 głosów
odpowiedź 14 listopada 2015 przez Dobi Użytkownik (640 p.)
XAMPP to nie baza, przykro mi

P. S.

Polacam MySql, bo jest otwarty i całkiem przyjemny ;)
Chodzi o tag? Widzę, że na tym forum najważniejsze są tagi a nie treść. Dotyczy baz danych więc taki tag dałem.

Xampp to nie baza danych wiadomo. Toteż  tak przecież nie napisałem w pytaniu.
komentarz 14 listopada 2015 przez adrian17 Mentor (354,880 p.)
To o co pytasz? Bo pytasz o wybór między implementacją SQLa a całym stackiem backendowym, w którym przecież też można jak najbardziej podpiąć SQL Server.
Twa odpowiedź uświadomiła mi jakie głupie pytanie zadałem. Chyba już rozumiem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 273 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2015 w PHP przez sq6gsn Początkujący (290 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,315 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 2,670 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2019 w SQL, bazy danych przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,260 komentarzy

63,257 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...