• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nauka technologi webowych w praktyce.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
422 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2015 w HTML i CSS przez damenox Obywatel (1,400 p.)
Witam. Jestem nowy na tym forum.

Aktulnie uczę się języków webowych tj. HTML.CSS,PHP,JS z kursów pana Mirosława oraz w szkole, i dlatego mam pytanie: Gdzie szukać praktycznych przykładów do nauki tych języków.

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 14 listopada 2015 przez Comandeer Guru (604,920 p.)
GitHub i blogi branżowe. Przykładów aż do porzygu.

Tutaj masz spis blogów, który kiedyś zrobiłem. Część niestety umarła, ale niektóre są naprawdę warte czytania. Codziennie tam spoglądam: http://www.inoreader.com/bundle/0014cd636a6a
+1 głos
odpowiedź 14 listopada 2015 przez furas Maniak (53,800 p.)
Każda strona w internecie jest praktycznym przykładem do nauki HTML, CSS i JS. Spróbuj zrobić stronę podobną (z wyglądu a nie działania) do tego forum. Podglądanie tej strony posłuży Ci jako materiał do nauki.
komentarz 14 listopada 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
ubiegłeś mnie o 9 sekund ;)
+1 głos
odpowiedź 14 listopada 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)

Hmm, może zamiast szukać przykładów, zrób sobie strone internetową, która będzie oparta na tych językach.

1. Zrób początkowy projekt w HTML'u
  2. Dopicuj CSS'em
  3. Ustrój JS +jQuery (najpopularniejsza biblioteka, dużo fajnych funkcji)
  4. Załaduj PHP

Niech to będzie np. blog, witryna sklepu internetowego, cokolwiek. Szukaj luk, błędów i niedopatrzeń w swoim kodzie. Analizuj go i poprawiaj. Dodawaj nowe rzeczy i zwiększaj funkcjonalność. Nigdzie nie nauczycz się lepiej jak na własnym projekcie.  

komentarz 4 grudnia 2015 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)

Co do jQuery, jako alternatywe proponuję ractivejs

+1 głos
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez Piter Użytkownik (770 p.)
Zaczynałem tak samo jak Ty, własnie Pan Mirosław mnie zaciekawił i dzięki niemu zgłębiłem wiedzę. Zaczynalem od prostych stron w HTML' u powoli dodając CSS' a, później stworzyłem bardzo prostego w działaniu bloga, teraz kończę projekt kolejnego bloga w którym już jest wiele fajnych funkcji PHP, a w dodatku jest wykonywanu za pomocą frameworka Bootstrap, dzięki któremu można o wiele szybciej stworzyć stronę i to responsywną :)

Pozdrawiam Piter

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 583 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 412 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2016 w PHP przez Tail Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 197 wizyt
pytanie zadane 3 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Loweb Nowicjusz (120 p.)

93,020 zapytań

141,982 odpowiedzi

321,283 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...