• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak napisać keyloggera?

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
2,205 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2015 w C i C++ przez pawelgp Początkujący (350 p.)

Witam i od razu do sedna.

Mam na klawiaturze dodatkowe, programowalne guziki, do których chcę przypisać wklejanie kilku znaków, gdy pracuję w konkretnym edytorze, albo w edytorach w ogóle. Te kilka znaków ma być wybrane z najczęściej używanych. Ponieważ nie wiem, co jest mi potrzebne, dlatego chcę skorzystać ze statystyki, którą ma mi dostarczyć keylogger. Jego opcje: wybranie tylko tej aplikacji lub kilku, dla których statystyka ma być prowadzona, albo dla wszystkich z rozróżnieniem, co w której było stukane. Funkcje: zliczanie wciśnięć poszczególnych klawiszy oraz raport pokazujacy listę najczęstszej wciskanych po sobie znaków. Np: {} - 25 razy, ;[Enter] - 300 razy, for(int i=0, i - 45 razy itd. 

Program powinien siedzieć w trayu (Windows 10) i czuwać, czy np. odpaliłem VS i zacząłem wklepywać dane, oraz pauzować, jeśli przełączam się do przegladarki i wpisuję adres. 

Od czego zacząć?

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 13 listopada 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)

Zainteresuj się funkcjami dotyczącymi Hook'ów Windowsowych. Porządnego keylogera dzięki temu nie napiszesz (i bardzo dobrze wink), ale do twoich celów powinno wystarczyć.

+1 głos
odpowiedź 13 listopada 2015 przez furas Maniak (53,800 p.)
AutoHotKey pozwala tworzyć skrypty i przypisywac je do kombinacji klawiszy
i do tego potrafi sprawdzać jakie okno jest aktywne.
Przypuszczam, że jakiegoś keylogera już ktoś w tym napisał :)

http://ahkscript.org/
–3 głosów
odpowiedź 13 listopada 2015 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)

Poprzeglądaj sobie bibliotekę fstream, dowiedz się coś o funkcji getch(); i bibliotece winsuer. Powinienieś sobie poradzić z napisaniem prostego keyloggera.

Pozdrawiam!

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 147 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Taskot Nowicjusz (120 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 159 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2019 w C i C++ przez Karol Gałkowski Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 339 wizyt
pytanie zadane 21 września 2017 w C i C++ przez Ziebexiorex Nowicjusz (150 p.)

93,005 zapytań

141,970 odpowiedzi

321,249 komentarzy

62,341 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...