• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd przy przekierowaniu: Połączenie nie jest prywatne!

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,251 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2015 w PHP przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)

Witam!

Mój nauczyciel od informatyki pozwiloł mi zablokować wszystkie strony typu Facebook, wszystkie symulatory(czy jak to się nazywa) cs:go itp. Robię to standardowo: kolejne linijki w pliku hosts. Jednak chciałem ich nie blokować tylko przekierować na swoją stronkę. I tu tkwi problem. Przy przekierowywaniu ze strony facebook.com na moja stronkę wyskakuje taki bład:

Czy da się go jakoś wyciszyć/zlikwidować?

Pozdrawiam

Jakub

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 listopada 2015 przez Comandeer Guru (605,260 p.)
wybrane 12 listopada 2015 przez jk_kord

Najlepsza
Nie da się nic z tym zrobić. I jestem pewien, że identyczny błąd będzie w Firefoksie i Operze. I powinien być także w IE.

Mechanizm, który odpowiada za wyświetlenie tego błędu, to HSTS. Dba o to, by połączenia z konkretnymi domenami odbywały się tylko i wyłącznie przez szyfrowane połączenie.

Dodatkowo część dużych stron, takich jak Facebook czy GMail, są zahardcodowane w przeglądarkach, żeby zawsze łączyły się przy użyciu bezpiecznego połączenia.
+1 głos
odpowiedź 12 listopada 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Sprawdź w "Zaawansowane" czy można do wyłączyć.

Masz pokazane w lewym dolnym rogu.
komentarz 12 listopada 2015 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
nie można. już tam sprawdzałem. Ale też muszę sprostować: nie chodz o jednorazowe minięcie tej blokady, ja chcę ją wychączyć jakoś kodem czy jakoś tak.
komentarz 12 listopada 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
A jaką przeglądarkę używasz?

Testowałeś na innej przeglądarce?
komentarz 12 listopada 2015 przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
używam chrome, ale w ie jest podobnie

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 438 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2023 w Sieci komputerowe, internet przez impro Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 281 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez qwert 100 Obywatel (1,250 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 113 wizyt
pytanie zadane 14 sierpnia 2018 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)

93,022 zapytań

141,986 odpowiedzi

321,288 komentarzy

62,367 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...