Moim zdanie odpowiedź jest banalnie prosta rób to co cię interesuje. Jeśli intereuje Cię programowanie aplikacji webowych to asp.net, html, css, javascript etc... Jeśli interesują cię bazy danych i tematy pochodne to SQL, EntityFramework, ewentualnie inny ORM. Jeśli interesują cię języki programowani, algorytmy i struktury danych to idź w tym kierunku. Możesz też zaangażować się, jeśli cię to interesuje, w jakieś projekty typu Open Source i tam wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności. Jeśli chcesz iść w stronę main streamu to popatrz czego szukają i wymagają pracodawcy w ofertach pracy. Możliwości jest wiele, żeby nie powiedzieć nieskończona ilość. A jeśli już osiągnąłeś poziom ekspercki we wszystkim, to próbuj nowych rzeczy, bibliotek, frameworków, języków programowania etc.. Jednakże ja na Twoim miejscu bym chyba zangażował się w jakiś projekt, który by mnie jarał (sam bym sobie taki wymyślił), lub bym zaangażował się w jakiś projekt Open Source i tam udoskanalał swoją wiedzę i umiejętności.
Znam powierzchownie F# ale mogę powiedzieć, że warto. Bardzo fajny i pragratyczny język, daje możliwość programowania w stylu obiektowym lub funkcyjnym (chociaż te pierwsze jest dość niezgrabne). Dla mnie największymi zaletami są algebraic data types i pattern matching.