• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z kompilatorem.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
134 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2015 w Offtop przez Sanius Nowicjusz (150 p.)
zamknięte 12 listopada 2015 przez Eryk Andrzejewski

Witam.

Mam problem z środowiskiem programistycznym. Mianowicie chodzi o to że gdy uruchamiam program wyskakuje mi okienko konsoli i nie mogę ani wprowadzić danych czy też program nic nie wyświetla.

Próbowałem już zarówna resetować komputer, odinstalować i zainstalować code blocks. Dodam że Dev też ma ten sam problem.

 

Dziękuję z góry za pomoc.

komentarz zamknięcia: Rozwiązane

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 listopada 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,630 p.)
wybrane 12 listopada 2015 przez Sanius
 
Najlepsza
Program antywirusowy blokuje. Jeżeli masz avasta to dodaj folder projektu do wykluczonych ze skanowania.
komentarz 12 listopada 2015 przez Sanius Nowicjusz (150 p.)
Wszystko właśnie było ok aż po uruchomieniu jednego programu w którym wszystko było ok, kolejny nie chciał działać.
 

Działa :P. Żeby było śmieszniej cały czas Avast działał teraz wyłązczyłem go na 10min i jest. Wielkie dzięki.
0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2015 przez Przemysław Obywatel (1,510 p.)
Mi się wydaje, że w tej sytuacji w ogóle nie powinno wyskakiwać ci okienko. Po wypisaniu stringa "Hello World" program od razu kończy pracę, ponieważ nie ma w programie instrukcji: system("PAUSE");
komentarz 12 listopada 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,630 p.)
To jest kod który generuje automatycznie code:blocks, działa prawidłowo i wyswietla napis "hello  word"
komentarz 12 listopada 2015 przez Sanius Nowicjusz (150 p.)
Code Blocks ma powłokę która zapobiega znikaniu okienka. Ale dzięki za próbę pomocy(PS. Sprawdziłem jak coś nie pomogło ;/ )

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 114 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2015 w C i C++ przez Radekol Bywalec (2,880 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 4 listopada 2015 w Java przez gab123 Mądrala (5,230 p.)
–2 głosów
2 odpowiedzi 742 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2017 w C i C++ przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)

92,566 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,615 komentarzy

61,952 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...